Okategoriserade

Sverige tvåa i Karjala Cup

Okategoriserade Sveriges ishockeylag vann mot Finland men kommer ändå tvåa i Karjala Cup efter en förlust i första matchen mot Tjeckien.

Sverige vinner sin andra match, denna gången mot Finland. Förra matchen vann de mot Schweiz och matchen innan de förlorade de mot Tjeckien som förövrigt vinner hela Karjala Cup.

I dagens match gjorde Finland mål redan efter fyra minuter men Sverige hann både kvittera och ta ledningen i första perioden. De gjorde sedan två mål på två minuter i andra perioden och när Finland reducerade i tredje perioden så gjorde det inte så mycket eftersom Sverige ändå vann med 4–2, (2–1, 2–0, 0–1).

Totalt så gjorde Sverige lika många mål som de släppte in och Mario Kempe från Luleå HF kom trea i skytteligan som bästa svensk.

Text: Linn Törnberg