Okategoriserade

Trots sena starten – Rydaholm siktar på toppen

Okategoriserade Seriepremiär på söndag. Men det var först förra veckan som Värnamo kommun spolade upp is i Talavidshallen. – Det har ställt till det, säger den assisterande tränaren Daniel Jonasson.

Arkivbild

Den tänkta renoveringen av ispisten i Talavidshallen blev inte av då kommunen skickade ut upphandlingen för sent. Men ändå blev det ingen is förrän vecka 38 i Rydaholm.
– Vi har haft en sen uppstart och det har ställt till det både träningsmässigt och med matcher. Så vi ligger lite efter, men jag tycker ändå det känns rätt så bra, säger Daniel Jonasson.

Stor spelaromsättning

Han berättar vidare att känslan inför säsongen är god och de två träningsmatcher de hunnit spela har känts bra. Målsättningen är att ligga med i toppen och gå till alltrean efter jul.

Vilka blir era nyckelspelare?
– Det är väl de som är kvar från förra året. Joel Andersson, Axel Bäckman och Adam Eriksson för att nämna några. Givetvis våra målvakter också.

Linus Vingren är den före detta talangen som plågats hårt av skador de senaste åren och knappt spelat alls.
– Får man igång honom och han är hel så är han ett fruktasvärt bra vapen i truppen.

Det har varit en del spelaromsättning jämfört med fjolåret. I runda slängar handlar det om tio spelare ut och tio spelare in.
– Vi får in Felix Petersson som är skolad i Rögles organisation. Han kommer göra stor nytta för oss med sin rutin som han har även fast han fortfarande är ung. Ludvig Karlsson och Filip Pettersson öste in poäng för Alvestas juniorer ifjol när de spelade ihop. Vi hoppas de ska fortsätta med det hos oss.

Vilka blir seriefavoriter?
– Skillingaryd. De har varit med där uppe och nosat nu några säsonger och det kommer de fortsätta med.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *