Orientering

Lovande lokal upptakt i O-ringens 5-dagars

Orientering O-ringens 5-dagarsorientering startade i dag i Finspång med 60-talet lokala deltagare. Facit blev positivt med ett lovande antal topplaceringar.

Axel Elmblad. Arkvibild

Bredaryds SOK, som har den största truppen med 37 deltagare, summerades för två etappvinster, tre andra- och en tredjeplacering. Lägg till det en seger och en andraplats i MTBO.

BSOK-truppen hade tidiga starttider denna dag och det är sällan fördeltaktigt. När klubbens tre elitjuniorer sprungit i mål ledde Axel Elmblad H18 Elit och Filip Trofast ledde H20E före Emil Auselius.

Men, som så många gånger förr hade sent startande nytta av alla spår som bildats i terrängen.

– Jag har gjort ett par minuter och Viktor Svensk lär slå mig med tre minuter, spekulerade Axel Elmblad.

En nästan klockren analys, ty först kom en finsk kille och petade ner Axel från tronen med 36 sekunder. Och, sedan mycket riktigt Viktor Svensk från Stora Tuna som var 2.27 snabbare än BSOK:aren.

Axel hade också haft ett annat problem att dras med:

– Jag fick skoskav och det var inte bra, förklarade han, och visade upp höger häl med två stora sår.

För herrar Trofast och Auselius blev ”rasen” större. Filip landade till slut som tolva och Emil som 14:e och de var drygt fem minuter efter vinnaren Axel Granqvist från OK Ravinen.

FAR OCH DOTTER I TOPP

Två etappvinster blev det i alla fall för BSOK. Det var Mats Nylund som toppade H50 Kort-2 elva sekunder före tvåan. Och, dottern Tuva vann också men inte till fots.

Hon och mamma Carina Svensson sadlade båda över till MBTO (mountainbike) beroende på skador.

Tuva vann sålunda MTBO D16 och hade en segermarginal på två och en  halv minut.

– Vilken debut. Hon tränade två pass MTBO i förra veckan. Det är allt, berättade pappa Mats, som också var nöjd med sitt lopp:

– Ja, det flöt på bra utan några bommar.

Carina Svensson trampade också undan och tog andraplatsen i MTBO D50.

MARITA TOG TÄTEN

Hälften, 9 av 18, av OK Stigens deltagare landade på ensiffriga placeringar, med en etappseger, två andraplaceringar och en tredje som topp.

Etappvinnare blev Marita Johansson i D65M där hon var 2.12 före andra dam. Därmed har Marita fått en perfekt start att försvara fjolårets totalseger i just D65M.

På silverplatserr kom Lina Park (etappstart) och Annika Johansson (D55M).

För Skillingaryds FK och Vaggeryds SOK blev det inga pallplaceringar. Lisbeth Karlsson kom åtta bland 44 i D70, medan SFK:s veteraner var längre ner i listorna.

5-dagars fortsätter i morgon då de 16 680 deltagarna åter invaderar Finspång.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *