Orientering

Mats Nylund ende slutvinnaren i O-ringen

Orientering O-ringens 5-dagarsorientering avslutades i dag utanför Åby i Östergötland. Det blev den här gången bara en lokal totalvinnare, Mats Nylund, Bredaryds SOK.

Mats Nylund

Efter att värste konkurrenten försvunnit i samandraget låg segervägen öppen för Mats Nylund i H50 Kort-2. Han gick ut som ledare, 3.19 före andre man.

Det var inget som gjorde Nylund nervös. Han matade på och kontrollerna satt där de skulle. Ingen såg röken av Nylund som nådde målet som totalvinnare. Det dröjde 7.29 innan andre man var i mål. Nylund vann dessutom slutetappen och hans placeringar under  veckan var: 1–2–1–11–1.

Kort och gott; bra jobbat.

 

ÅTTA PÅ TOPP-6

BSOK fick till slut in åtta löpare bland de sex bästa. 

Axel Elmblad i H18 Elit gick ut som tvåa, men var fyra minuter efter jättelöftet Viktor Svensk, Stora Tuna. Dalmasen hade full kontroll, sprang säkert och vann. Axel Elmblad grejade andraplatsen med glans, fick ge sig mot Svensk med 44 sekunder på etappen varför totalskillnaden blev 4.46. 

– Hade plockat några sekunder vid varvningen och det var ett bra lopp även om jag tappade en del på senare delen, summerade Axel Elmblad.

Men, starkt att sluta tvåa och 17-åringen är kvar i klassen nästa år.

Någon pallplats blev det inte för BSOK i H20E. Filip Trofast gick ut som trea, men missade i början och blev passerad. Han nådde slutmålet som sexa, nio minuter efter vinnaren. Men, Filip har under veckan visat att han tillhör absoluta Sverigetoppen i H20.

Emil Auselius fick ingen totalplacering. Han kände av sin stukade fot från sprinten i onsdags och avbröt loppet. Han har viktigare uppdrag fram över så det var nog klokt att inte fortsätta.

Slutlig andraplacering blev det också för Ina Skalberg i D50K. Hon kunde inte matcha ledaren från Litauen som vann slutetappen och totalen 6.30 före Ina.

Oskar Karlsson sprang Lätt 3,5 och har varit tvåa hela tiden. Slutade också tvåa, 6.43 efter. Oskars facit veckan: 2–2–3–4–5.

Vann slutetappen gjorde Carina Svensson som i år körde MTBO. Hon slutade trea totalt. 

Av BSOK:arna ska också poängteras:

att Sanna Sigvardson slutade femma i D14 Kort.

att Arne Andersson blev 14:e i H65 Kort, efter femte plats i dag.

 

TVÅ ANDRAPLATSER

För OK Stigern blev det till slut två andraplatser, en femte, en sjätte och en sjunde.

Annika Johansson behöll sin andraplacering i D55M liksom Bo Johansson i H70M.

Femma blev till slut Peter Domby som avslutade på bästa sätt genom att vinna slutetappen i H55M. Magnus Classon landade som sexa och Susanne Domby som sjua.

Efter tvåa raka etappvinster blev Lars-Åke Claesson, Skillingaryds FK, 13:e sista dagen i H75. Han gick ut som femma och blev också femma totalt.

Upp på topp-10 kom till slut Lisbeth Karlsson, Vaggeryds SOK. Hon gjorde bästa racet sista dagen med en sjundeplats och med den klättring till nionde plats.

Årets tävling lockade till slut runt 21 200 deltagare. Av dessa var det många som bara sprang en eller två dagar. 1983 när 5-dagars sprang i Västbo/Östbo var det 22 498 deltagare och alla sprang 5-dagars.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *