Rullskidor

Jörgen Brink lockade storpublik

Rullskidor 150 personer kom till Pingstkyrkan i Hånger för att lyssna till Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink.

Johan Englund fick tips av Jörgen Brink   [1/3]

Jörgen Brink föreläste  [2/3]

Simon Magnusson, duktig rullskidåkare från bygden  [3/3]

Det var Hånger IF som tillsammans med Johan Englund och Peter Gustavsson arrangerade.

– Intresset var stort både av aktiva idrottsutövare men även människor som kommit för att lyssna på dagens föreläsare, den trefaldige vaslaoppsvinnaren Jörgen Brink som dessutom vunnit tre VM-brons, tvåsegrar i 30 km masstart och en stafettseger. berättar Leif Wahldén i Hånger.
Mötet inleddes med att Lars Kårhammer, Hånger IF, hälsade välkommen och berättade om idéerna som kom från Johan och Peter att ordna en kväll för intresserade och att man tänkte bjuda in Jörgen Brink som föredragshållare. Fritidschefen i Värnamo, Johan Arvidsson, berättade om planerna med skidspår i kommunen och konstsnö eftersom intresset var stort av många som bor i kommunen och dess grannskap.

Jörgen Brink tog sedan över och till sin hjälp hade han ett bildband som visades. Han berättade både om sina framgångar. Han berättade även hur det kändes att ”gå in i väggen” och ta helt slut, vilket hände i den för honom misslyckade stafetten 2003 då han trodde att hans karriär var över.

Med gott stöd av lagkamrater och ledningen för landslaget kom han igen och två år senare var han på topp igen. Han berättade om sin träning och hur det kändes att lägga 800 timmar om året på denna. En förstående familj och ett bra socialt nätverk var otroligt viktigt.

De tre raka Vasaloppssegrarna 2010–2012, berättade han om och känslorna kring dessa med bruten stav, lånad skiddress och mycket mer.

Åhörarna fick många tips om uppläggningen av träning och val av material. Själv åkte Jörgen med samma skidor vid alla tre vinsterna.

– En mycket intressant kväll som avslutades med fika och där det fanns tillfälle att kolla på utrustning som Bosse Ybe demonstrerade. Intresset för skidor har fortsatt då Jörgen på tisdagen har haft privatlektioner för enskilda åkare. Allt tyder på att Värnamo har placerat sig som en ort med stort intresse för vintersport, detta tack vare initiativ från intresserade människor på orten, avrundar Leif Wahldén.

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *