Simning

Simmade inte lugnt i helgen

Simning I helgen var det full fart i Värnamo simhall. Värnamo Simsällskap arrangerade inte mindre än 416 aktivitetstimmar i simhallen.

Det var minikamp alltså den första tävling man som VSS:are deltar i. VSS deltog med 35 simmare. Hit var även Anderstorp SS inbjuden och deltog med sju simmare. Sedan var det simskolor både på lördag förmiddagen och söndagskvällen samt träning för VSS äldre simmare på söndagkvällen.

Den stora aktiviteten var att Värnamo genom Värnamo Simsällskap fått förtroendet av Östsvenska Simförbundet att arrangera ett kategori 4-läger alltså ett läger för simmare i Jönköpings län som är under 13 år.

Totalt var det 5 klubbar som var med och nästan 40 simmare. Tillsammans körde de två simträningspass och ett landträningspass. Utöver det var det mycket lära känna aktiviteter och annat kul som hände.

– Det var roligt att det var så många som kom. Jag tror även att simmarna tyckte att det var roligt, säger Noah Svensson som var ansvarig för lägret.

Han berättar även att ett sådant här läger är bra för simmarna då de lär känna andra simmare från andra klubbar, vilket kan leda till att det blir roligare att åka på tävlingar utanför Värnamo.

Simmarna sov på Apladalsskolan och hade simträning i Värnamo Simhall och även lite landaktiviteter i Sporthallen. Det var Värnamos äldre simmare med hjälp av föräldrar som stod för maten denna helg.

– Fantastiskt att vi kan aktivera så många ungdomar både från Värnamo och från hela Jönköpings län säger chefstränare Christoffer Arvidsson. Jag är imponerad av engagemanget från alla både timanställda och ideella tränare och ledare som gör det möjligt att sprida glädjen med vattenaktiviteter.

Simläger Värnamo. Pressbild

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *