Skidor

Värnamobor i folkfest i Orsa Grönklitt

Skidor Det var rekordstort startfält: 1 500 anmälda till 42 km-klassen i Orsa Grönklitt.

Johan Englund i spåren. Arkivbild

OK Stigen från Värnamo hade två åkare i elitledet: Simon Magnusson och Johan Englund. Första kilometern rusade på i ett hårt tempo innan loppet ”satte sig” där det blev en stor klunga. Simon låg med i den stora klungan och Johan 20–30 meter bakom, där det blev en egen klunga. Tävlingen kördes två varv på en 21-kilomerersbana.

Första varvet var riktigt trögt och man fick slita för varje meter, medan andra varvet gick lättare i obefintliga spår, har åkarna rapporterat. Simon slutade på plats 32och Johan på plats 61. Det finns en del att jobba på både i material och att toppa form nu inför Vasaloppet om tre veckor.

Mikael Rask fick starta allt för långt bak och hade en krånglig start! Det resulterade i att han inte kom framåt i början av loppet, då det bildades köer uppför första backen. Sedan fick han börja jaga sig uppåt. Det kostar grymt mycket energi. Det tog väl ut sin rätt tillslut: 321:a plats. Micke var inte alls nöjd efteråt.

Vi vet att Mikael kan mycket bättre och har mycket högre kapacitet än vad resultatet visar i dag. Nu är det att härda ut de sista veckorna innan Vasaloppet. Sedan tar ju inte säsongen slut där. För många är det stora målet Vasaloppet, men det är många roliga tävlingar innan och efter Vasaloppet.

I övrigt noteras: Jennie Egier, Apladalens LK 934:a.
Patrik Pettersson, Apladalen kom inte tillstart då han varit krasslig under veckan

Systrarna Ramsing från Hånger, som nu mer bor i Växjö och Falun körde med Annie Ramsing 47:a över 21 km medan syster Kajsa blev 806:a på 42 km.

Peter Gustavsson Josephsson

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *