Skytte

Storslam för jaktskytteherrar

Skytte På söndagens uttagningstävling till nordiska mästerskapet i kombinerat jaktskytte tog Skillingaryds Jaktvårdsförenings herrar storslam – alla de tre första platserna i herrarnas öppna klass.

Från vänster Robert Nordquist, Joel Salomonsson, Simon Andersson, Rikard Alm

Dessa tre kommer alltså att höra till dem som får representera Sverige vid sommarens NM.

Uttagningstävlingarna skjuts samtidigt i fyra regioner varav vi hör till den södra. Tävlingen var också samtidigt regionmästerskap. Detta vanns av av Cornelia Dagobert på enastående 373 poäng, som hade räckt till medalj även i herrklassen på NM. Förra året vann hon damklassen på NM på 339 poäng. Rikard Alm och Simon Andersson från Skillingaryd blev tvåa respektive trea i regionmästerskapet.

Skillingaryds Jaktvårdsförening har gjort en framsynt satsning som verkligen burit frukt. Riktiga eldsjälar, ingen nämnd men ingen glömd, är en stor förklaring till framgångarna. Min egen lilla del är att jag 2013 som ensam representant från Skillingaryd åkte till NM-uttagning ”för att se hur det var och kunna tala om för duktiga skyttar i Skillingaryd hur det går till”. Sedan har det tickat på, ytterligare duktiga skyttar har sett det bra som finns i Skillingaryd och har anslutit sig till föreningen. Min förhoppning är att ännu fler skulle ta steget till kvalificeringstävlingar och till landslaget, för här finns fler håller klassen att ta medalj på NM.

Det skulle också vara trevligt om kommunen tog till sig hur bra skyttar det faktiskt finns i Vaggeryds kommun. Representanter för Skillingaryds Jaktvårdsförening har de senaste åren i olika jaktskyttetävlingar tagit medaljer på VM, EM, NM och SM. Det jag efterlyser är inte 500 miljoner kronor som fotbollsförbundet krävde för att Jönköping ett år tittade upp i högsta divisionen, men ett visst stöd skulle sitta bra. Vi bekostar att själva – och vi är i högsta divisionen för att stanna där!

Text; C G Gustavsson
Foto; Rikard Alm

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *