Sport

Positivt för Kronoberg

Sport I kväll har vi korta rapporter från innebandy och ishockey med lag från Växjö och Ljungby samt damlandslaget i ishockey.

Växjö hade 2–2 i slutspelet i innebandy inför tredje perioden när man tog emot Storvreta. Sedan fick Växjö fart på spelet och vann med 8–4. Nu står det 1–1 i matchserien och en plats i SM-finalen.

I SHL hade Frölunda 2–1 i matchserien mot Växjö och därtill hemmaspel. Trots det vann Kronobergarna med 2–0 och utjämnade matchserien till SM-finaler till 2–2. Veteranen Erik Josefsson från Gislaved banade vägen med 1–0 och då hade knappt tre minuter spelats av matchen. Mitt i matchen fixade danske Joachim Blichfeld på ledningen.

I kvalserien till hockeyallsvenskan togTroja/Ljungby första bortasegern. Det var svävningen när man vann med 3–2 mot Nybro.

I damernas VM i ishockey föll Sverige pladask mot Tyskland. Det blev förlust med hela 2–6. Hilda Svensson från HV 71 svarade för de två svenska målen.