Sport

RF slopar gratistjänsten för klubbar

Sport Riksidrottsförbundets (RF) tjänst Idrott online som möjliggör för föreningar att ha gratis hemsidor försvinner vid årsskiftet. Detta då kommunikationslösningar inte längre anses ingå i RF:s samt specialförbundens uppdrag.

Bilden är ett montage. Foto: Per Bunnstad

De allra flesta idrottsföreningar i Sverige använder sig av någon form av paketlösning för hemsidor, det vill säga att en annan aktör sköter driften medan klubbarna bara behöver tänka på att uppdatera sina hemsidor med information.

En av de större aktörerna på denna marknad har varit Riksidrottsförbundets Idrott online. Men vid årskiftet försvinner nu denna möjlighet och klubbarna rekommenderas att hitta andra lösningar.

”En anledning är RF:s reviderade uppdrag och den nya digitala inriktningen mot 2025. RF fokuserar på sitt kärnuppdrag där externa kommunikationslösningar till RF:s och SF:s medlemmar anses ligga utanför uppdraget. Ytterligare anledning är ökade kostnader för befintlig lösning vilket medför att RF byter webbleverantör och därmed finns inte längre budgetutrymme för RF att erbjuda gratis hemsidor till föreningar och förbund”, skriver man på sin hemsida.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *