Sport

Så går det för våra lokala lag

Sport Säsongerna för ishockeyn, volleybollen och innebandyn har kommit en bit. Nedan ger vi en summering på hur det går för de olika lokala lagen.

Värnamo Volley

VOLLEYBOLL

Värnamo Volley

Har inlett säsongen knackigt med endast en seger på de fem första matcherna och parkerar därmed på näst sista plats i elitseriens tabell.

I helgen väntar dubbla matcher mot IKSU och Lindesberg för Värnamotjejerna och de sistnämnda bör de ha en bra chans emot då Närke-laget parkerar på jumboplatsen.

Saga Nilsson är Värnamos bästa poängplockare med 3,62 poäng per set. Med det är hon på plats 14 i den totala poängligan. Hon har gjort 58 poäng totalt.

Att serva bra är en vinnande faktor i volleyboll och räknar man på antalet serveess så snittar både Ella Sandberg och Vanessa Paukovic 0,44 per set. De har båda gjort sju serveess totalt.

Värnamo GIK.

ISHOCKEY

Värnamo GIK herr

Har halkat efter och ligger just nu sexa i tabellen med 13 poäng upp till tredjeplatsen som ger en garanterad plats i Alltvåan efter jul. Värnamo har förvisso 15 matcher kvar att spela och 45 möjliga poäng poäng att samla in. Så helt omöjligt är det inte.

Albin Blomberg är lagets bäste poängplockare med åtta mål och fem målgivande passningar på elva matcher. Med det är han åtta i den totala poängligan för serien.

Rydaholms SK

Är i allra högsta grad med i resonemanget om Alltrean efter jul. De tre första går garanterat vidare och just nu ligger man fyra. De är tio matcher kvar att spela och Rydaholm har växt under säsongen. Så möjligheterna känns goda att de ska kunna knipa en plats till den ädlare serien.

Adam Eriksson är lagets bäste poängplockare med åtta mål och fyra målgivande passningar.

Skillingaryds IS

Har faktiskt inte vunnit på ordinarie tid sedan premiären hemma mot Skara den 10 oktober. Sedan dess har det blivit fyra poäng, via två övertidssegrar på, fem matcher. Med detta ligger man femma i tabellen med ett rejält poängmässigt glapp upp till platserna som ger garanterat spel i Alltrean.
Nils Gunnarsson är lagets bäste poängplockare med två mål och fem målgivande passningar. Just målskyttet har varit lite av en akilleshäl för SIS som tillsammans med Tidaholm gjort färst mål i serien.

Värnamo GIK dam

Håller till i division 2 och på fyra matcher har de skrapat ihop lika många poäng via en seger på ordinarie tid, samt en övertidsförlust.

Lovisa Lundström är lagets bästa poängplockare med två mål och tre målgivande passningar.

Laget imponerar i spel i numerärt underläge. På 17 tillfällen har man bara släppt in ett enda mål.

Värnamo IK.

INNEBANDY

Värnamo IK dam

Traktens högst rankade innebandylag håller till i division 1 och har på fem matcher skrapat ihop nio poäng. Det gör att man ligger på en femte plats i tabellen och har rejäl toppkänning.

Clara Lindqvist är spjutspetsen framåt med fantastiska tolv mål på fem matcher. Detta kombinerat med två målgivande passningar gör att hon ligger tvåa i seriens totala poängliga med sina 14 poäng.

Något som varit vägvinnande för VIK hittills under säsongen är defensiven. Målvakten Emmy Sjögren toppar seriens målvaktsliga.

Värnamo IK herr

I herrarnas division 3 har laget gått fram som en slåttermaskin. På fem matcher har man tagit maximala 15 poäng och gjort smått fantastiska 53 mål framåt. I snitt över tio mål per match alltså.

Dock har man släppt in många mål också, 25 stycken, och det är väl ingen överdrift att påstå att det svänger kring VIK:s matcher.

Men. Man vinner alltså alla sina matcher och man gör det mycket tack vare sylvasse Axel Evebring som har smiskat dit tio mål och tio målgivande passningar.

Skillingaryds IK herr

Har samlat ihop tolv poäng på de inledande fem matcherna och just nu ligger man tvåa i sin division 4-serie bakom Fagerhult Habo Ungdom. Det var just mot FHU som SIK:s hittils enda förlust i serien kom.

Joel Sandén är lagets främste poängplockare med fem mål och åtta målgivande passningar.

Skillingaryds IK dam

Fyra spelade matcher i division 2 har gett sex poäng och med det ligger man trea.

Sofie Claesson och Tilde Jansson delar tätplatsen i hela seriens poängliga med sex mål och fyra målgivande passningar var.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *