Sport

Så går det för våra lokala utlandsproffs: ”Publikfavorit”

Så går det för våra lokala utlandsproffs: ”Publikfavorit”

Sport Hur går det egentligen för traktens utlandsproffs i de större ligorna? Nedan summerar vi prestationerna hittills under säsongen.

Mattias Tedenby, Dinamo Minsk

Skrev på för belarusiska Dinamo Minsk inför säsongen och med sina 32 (13+19) poäng är han bara fyra poäng ifrån att slå fjolårets summa i Podolsk. Under vintern blev han dessutom uttagen till Tre Kronor, men tvingades tacka nej på grund av skada.

Det återstår dock att se hur länge till man spelar. Efter ett pågående covid-utbrott i ligan så diskuterar KHL just nu om ligan ska sättas på paus.

Mattias Ek är journalist på Hockeynews.se och följer noga med i den ryska ligan KHL.
– Han har varit en av Dinamo Minsks bästa spelare, det är han och Malte Strömwall som går riktigt bra, och Tedenby har egentligen varit på en konstant hög nivå ända sedan HV-tiden.
– Man vet vad man får av honom. Han sprutar inte in poäng, men bra på att skapa chanser och hålla pucken i anfallszon. Då och då bjuder han på riktiga godbitar.

Mattias Ek fortsätter:
– Det man kan läsa av reaktioner och det man ser i tidningsartiklar borta från Belarus så verkar han vara en publikfavorit i Minsk precis som han varit i Davos och överallt. Så han är nog väldigt uppskattad skulle jag säga.

Viktor Claesson, Krasnodar

Kom till Ryssland 2016 och gör sin sjätte säsong i det väldiga landet. Vänsteryttern har deltagit i lagets samtliga 18 ligamatcher den här säsongen och startat i 16 av dessa. I tio av matcherna har han spelat samtliga 90 minuter.

En kul detalj från ligaspelet är att Claessons tre mål hittills kom under en period av två matcher tidigare under vintern.

Kontraktet går ut i sommar och det finns nog en och annan Värnamo-supporter som drömmer om en återkomst från landslagsspelaren. Dock ryktas den grekiska klubben PAOK Thessaloniki vara intresserade av 30-åringens tjänster.

Anna Anvegård, Everton

Landslagsspelaren lämnade Rosengård efter förra säsongen och spelar numera i engelska Everton. Där har hon deltagit i sju matcher hittills och gjort ett mål.

24-åringen har missat några matcher på grund av skada, men är nu tillbaka.

Niklas Hult, Hannover 96

Vänsterbacken tillhör sedan i somras Hannover i den tyska andraligan. Har spelat i 15 av 18 matcher.

Kontraktet går ut i sommar och på sociala medier spekuleras det i om det blir IFK Värnamo eller hans senaste svenska klubb, Elfsborg, som nästa destination för 31-åringen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *