Sport

Sammandrag från kvällen

Sport Både Växjö och HV71 tog sina matcher till övertid. Läs kvällens hockeysammanfattning här.

Växjö vinner tillslut mot Skellefteå med 5–4, (2–2, 2–1, 0 –1, 0–0, 1–0) och behåller sin tredjeplats i tabellen.

Marcus Sylvegård gör tre mål och sedan gör Ludvig Nilsson och efter en mållös övertid så är det återigen Marcus Sylvegård som skickar in pucken i målet och ger två poäng till Växjö på straffarna.

Enligt statistiken så hade Växjö endast 27 skott på mål medan Skelleftå hade 41.

I samma tabell spelar HV71 som i dagens match till skillnad från Växjö förlorade med 4–5, (2–0, 2–2, 0–2, 0–0, 0 –1) mot Rögle.

Trots en kanonstart i första perioden med mål av Nicholas Shore efter 3 minuter och utökad ledning genom Måns Lindbäck i 11:e minuten. Genom Strålman Anton och Mattias Tedenby så utökar man till 4 – 2 men i tredje perioden så går matchen sakta men säkert utför.

HV71 lyckas inte vinna utan matchen går till övertid och likaså blir den mållös men tyvärr vinner man inte på straffar utan får nöja sig med ett poäng.

HV71 fortsätter att ligga näst sist i tabellen och Rögle som ligger placeringen ovanför får med sig ett poäng så att det istället krävs fyra poäng för HV71 för att ta sig över det röda nedflyttningssträcket.

Text: Linn Törnberg