Sport

Sammandrag från kvällen

Sport Läs kvällens sammanfattningar här från våra lag i närområdet som har spelat matcher idag.

Gislaveds vollybollklubb föll i sista set och matchen slutade 2–3  mot Örebro.

De vann både första och andra set med 27-25 och 25–18 men förlorade sedan de två sista seten med 21–25 och 22–25. Väl i femte setet som bara spelas till femton poäng så var det Örebro som kammade hem vinsten och Gislaved fick nöja sig med ett poäng.

Gislaved blir kvar på en åttondeplats och på sin andraplats.

Jönköpings IK herrar förlorade mot Falun med 3–9, (0 – 2, 2 – 5, 1 – 2) trots att man hade nästan lika många skott på mål som Falun.

Jönköping hade 18 skott på mål medan Falun hade 24 och Falun avancerar till en fjärdeplats medan Jönköping blir kvar på en 8:e plats.

Vetlanda bandy tappade poäng mot Vänersborg när matchen slutade oavgjort 4–4. Vetlanda ligger på 8:e plats medan Vänesborg befinner sig i nedflyttningskvalet på en 11:e plats.

Växjö Lakers tog viktiga poäng mot Linköping när de vann straffarna efter förlängningen med 4–3, (2-0, 1-1, 0-2, 0-0, 1-0).

Målen gjordes av Brian Cooper, Gabriel Carlsson, Tobias Rieder och Joel Persson. Växjö hade trots allt nästan dubbelt så många skott på mål om man jämför siffrorna 36–21.

Både Växjö och Linköping har nu 32 poäng tillsammans med Luleå som alla ligger två poäng efter tabellettan Färjestaden

Alvesta SK förlorade med 1–4, (1–2, 0–1, 0–1) mot Kristianstad trots att Hampus Henriksson lyckades göra första målet i matchen efter endast två minuter.

Skottstatistiken på 33 – 39 för Alvesta säger ändå att matchen var relativt jämn men de har problem med att få in pucken.

Alvesta blir kvar på en 8:e plats medan Kristianstad går upp i delad ledning tillsammans med Karlskrona.

Text: Linn Törnberg