Sport

Dagens sport: HV-talangen hjälpte Dalen till segern

Sport Dalen jagar serieledningen i allettan och ikväll gjorde det man det med en seniordebuterande jättetalang mellan stolparna. Läs kvällens hockeysammanfattning här.

Alvesta spelade lika i både andra och tredje perioden mot Huddinge men det gjorde inget när de rivstartade första perioden med två mål. Matchen slutade i vinst med 4–2, (2–0, 1–1, 1–1) och Alvesta klättrar därmed upp till en fjärdeplats i Hockeyettan södra som spelas under våren.

I samma serie vann Troja över tabellettan Borås på förlängning med 4–3, (1–0, 0–2, 2–1, 1–0). Trots vinsten förblir de dock på en andra position fyra poäng bakom Borås.

I allettan södra vann Dalen med 5–3, (0-1, 2-0, 3-2) över Mariestad och är nu endast ett poäng bakom både tabellettan Kristianstad och tvåan Vimmerby. Kommande två matcher för Dalen spelas just mot dessa två lag.

I Dalen gjorde den synnerligen talangfulle målvakten Olof Glifford debut i seniorsammanhang. Glifford draftades i somras av NHL-klubben Florida och spelar till vardags i HV:s juniorlag. 18-åringen stoppade 25 skott i kvällens match.

I alltvåan södra så föll VGIK mot Vänersborg efter att de tappat 2–0 ledning till 2–4. Läs mer här.