Sport

Sammandrag från kvällen

Sport Vi sammanfattar kvällens matcher inom ishockey, handboll och bandy.

Boro/Vetlanda släpper om Grästorp i tabellen genom att förlora med 0–2, (0–1, 0–0, 0–1). Grästorps första mål kom redan efter sju minuter och utökade sedan i sista sekund av matchen. Grästorp vann även skottstatistiken med 24–22. Boro/Vetlanda förblir tre poäng efter serieledande Bäcken men halkar ner på en tredjeplats.

Alvesta vände matchen mot Tyringe och vann med 2–1, (0-1, 1-0, 1-0).  De behåller därmed sin tredjeplats i tabellen och är endast två poäng från serieledande Borås.

Dalen fick det tufft mot Kristanstad och speciellt i andra perioden då motståndarna fick göra tre mål på en minut. Dalen föll 2–6, (1-3, 1-3, 0-0). Idag blev det Dalens fjärde förlust i rad vilket och de halkar ner på en femteplacering i mitten av tabellen medan Kristianstad går upp i delad serieledning.

Vetlandas bandyklubb som spelar kvartsfinalen i slutspelet i Elitserien mot Sirius. Första matchen utklassade de Sirius med 7–1 men idag föll de med 2–3, (2–1). Först till tre segrar går vidare till semifinal.

Hallbys herrar tar tre viktiga poäng mot Lugi som ligger placeringen under dem. Matchen slutar 31–30 efter att Hallby hallby haft ledningen i stort sett hela matchen men släpper in motståndarna i slutet och gör det lite väl spännande. Det är otroligt tajt i botten och för att undvika kvalet så måste Hallby plocka poäng från de två lag som just nu befinner sig under dem i tabellen.