Sport

Sammandrag från kvällen

Sport Läs kvällen sammanfattningar här.

Utöver alla matcher som vi redan har skrivit om idag så har ju även Troja spelat kvalmatch i slutspelet i Allettan.

De förlorade i sista minuten, närmare bestämt i de sista femton sekunderna mot Vimmerby med 3–4, (1-1, 1-1, 1–2).

Matchen inleddes med ett tidigt mål av Vimmerby till följt av ett kvitteringsmål av Troja. Lika jämnt var det i andra perioden och inför tredje perioden så stod det 2–2. Det var sedan Troja som fick in ett ledande mål men glädjen varade inte länge för Vimmerby kvitterade tre minuter senare och när Troja sedan gick för det genom att plocka målvakten så sköt motståndarna in pucken i öppet mål.

Det var första matchen i semifinalen och lagen möter varandra högst fem gånger och spelar bäst av tre innan någon går vidare.

I innebandyvärlden vann Växjös herrar mot tabelltvåan Falun med 8–5, (1–1, 3–0, 4–4) vilket gör att de stoppar Falun från att vinna tabellen eftersom JIK i samma tabell vann mot serieledande Storveta med 4–3, (1–1, 1-1, 2–1).

På damsidan förlorade Växjös damlag med 4–6 mot Lindome och slutar därmed på en tredjeplats vilket gör att Lindome går om och får kvala vidare. JIKs damer som redan är klara för kvalet förlorade dock mot Partille med 3–4 men det förändrade inte tabellen.