Sport

Skoglund: Är IFK ett nytt Växjö?

Sport Det finns väldigt många skillnader mellan IFK Värnamo och hockeyklubben i Växjö. Väldigt. Men det finns också väldigt många likheter – bland annat den att man går sin egen väg och tror stenhårt på det man gör.

Foto: Tero och Anette Hedin Väisänen, David Alin och Henrik Skoglund

I måndags bärgade Växjö sitt fjärde sm-guld på åtta år och lovorden över vad de lyckats åstadkomma på så kort tid har haglat över dem från alla möjliga håll. I slutet av 90-talet gick Växjö HC i konkurs och då uppstod klubben med det engelska tillägget.

Som ett så kallat poplag mötte man bland annat Rydaholm i slutet av 90-talet, men sedan dess har Växjö hunnit att avancera hela vägen till SHL. Det ska sägas direkt, man har haft goda ekonomiska förutsättningar till att lyckas, men det är inte heller alltid klubbar lyckas för att de har bra ekonomi.

I Växjö tror man på det man gör och har så alltid gjort. Det har burit frukt minst sagt och just den liknelsen stämmer väl överens med vad som försiggår på IFK-gården där man oförtrutet och envist jobbat på med det man trott på.

Under de senast åren har jag aldrig hört någon säga något ont om stämningen i a-laget. Alla verkar trivas och från klubbens sida jobbar man verkligen för att folk ska må bra. Något som ger en bra stämning i omklädningsrummet. Samma gäller i Växjö där man också lägger stort fokus på att individen ska må bra.

Jag säger inte att IFK-spåret i framtiden kommer inbringa en massa sm-guld, för det vet jag inte. Men däremot är man inne på en just nu framgångsrik väg och mantrat är att man hela tiden vill utvecklas och bli bättre, att aldrig bli helt nöjd och slå av på takten.

En inställning som kan bära riktigt långt. Det har det gjort i Växjö.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *