Sport

Sverige krossar Polen med 25 mål

Sport Landslagsmatcher i både handboll, fotboll och innebandy har spelats. Samtidigt har Växjö spelat CHL. Läs sammanfattningarna här.

Damlandslaget i handboll vann över Kroatien med 22–17 och har nu vunnit samtliga matchen i gruppspelet i handbolls–VM i Göteborg. Det var en gruppfinal som var väldigt jämn med bra försvarsspel och få mål från båda sidorna men det var hela tiden Sverige som såg ut att ha taktpinnen.

Sveriges damlandslag i innebandy krossade Polen i dam–VMs sista gruppspelsmatch i Singapore med 25–1. Sverige vinner därmed gruppen och går vidare till slutspel tillsammans med Tjeckien från samma grupp. Sverige vann med 6–1 över Tjeckien och 20–4 över Slovakien och nu 25–1 över Polen.

Likaså spelade damernas landslag i fotboll men fick stryk med 3–5 efter fyra insläppta mål i andra halvlek. Läs mer här.

Det blev målrikt i innebandymatchen mellan Växjö och Pixbo. Lagen följde sig åt ända till 5–5 men därefter var det Pixbo som tog taktpinnen och Växjö förlorade tillslut med 9–11, (2–2, 3–4, 4–5). Det var första matche nav två i cupspel.

Växjö är illa ute i Champions Hockey League efter förlust mot Geneve Servette från Schweiz med 1–4. Målet gjordes i slutminuterna av Tobias Rieder medan Geneve Servette hade gjort två mål innan det hade gått fem minuter av matchen. Returen spelas i Växjö den 12 december.

I grenen på andra sidan trädet så tog sig Färjestad Karlstad vidare efter vinst med 4–3 över Skellefteå AIK. Returen spelas i Karlstad den 12 december.