Volleyboll

Vann hemma mot Sollentuna

Volleyboll Värnamo Volley revanscherade sig och vann en femsetare hemma mot Sollentuna.

Arkivbild.

Lagen följdes åt genom första set fram tills att Sollentuna tog ledningen med 12–16. Hemmalaget tog sig tillbaka, kvitterade och vann till slut setet med 25–19.

I andra set tog Värnamo initiativet och fick utdelning. Bortalaget försökte komma tillbaka, men Värnamo gick segrande även ur andra set med 25–20.

Det tredje setet inleds med två jämna lag, men Sollentuna lyckas bryta tillbaka och leder som störst med 14–20. Hemmalaget forcerar och ligger under med uddamålet när bortalaget drar in två raka bollar och vinner setet med 22–25.

Stärkta av setsegern går Sollentuna ut i fjärde set och tar en tidig 1–10-ledning. Värnamo lyckas reducera till 7–14, men närmare än så kommer de inte bortalaget som med 12–25 framkallar ett femte och avgörande set.

Värnamo tar sig samman och går tidigt upp till en 10–2-ledning. Sollentuna forcerar och reducerar fram till 14–12. Då gör hemmalaget 15–12 och vinner matchen med 3–2.

– Vi har tränat på bra hela året men har inte fått det att lossna på match riktigt så det var riktigt skönt med en seger.  Vi får bort deras bästa spelare i två set och det är synd att vi inte håller vårt servetryck i tredje set. Spelet blir lite knackigt och osäkert men vi gör det bra. Vi pratade mellan fjärde och femte om att vi har inget att förlora utan vi har en poäng och nu är det bara att köra. Sedan började Frida Johansson få flow och allt gick vår väg, säger Värnamo Volleys tränare Jessica Sandberg efter matchen.

Frida Johansson och Ella Sandberg får ett extra plus i kanten för sina insatser.

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *