Nyheter

Arbetsutskotts-nej till hastighetsgubbe vid skolor

Nyheter Motionen som inlämnades av Emil Petersson (SD) om elektroniska hastighetsskyltar som visade glad eller ledsen gubbe, beroende på hastigheten, fick ett avslag hos arbetsutskottet i kommunstyrelsen… 

Arkivbild av David Alin

Motionen från SD har varit hos barn- och utbildningsnämnden som sa ja och Carl Johansson (M) vice ordförande kommenterade då ”Vi säger alltid ja till sådant som gynnar våra skolbarn”. Tekniska nämnden däremot såg kostnaden framför sig och det skulle bli dyrt att sätta upp dessa skyltar på samtliga skolor och förskolor i kommunen. Om än oenigt blev det ett tekniskt nej såsom motionen var skriven i att-satserna. I kommunstyrelsens arbetsutskott förra veckan gjorde politikerna denna tolkning: 

– Alla tycker det är bra. Men motionen är skriven så att det gäller alla förskolor och skolor. Motionen blir svår när den är skriven så. Avslag förordar vi, menar Gert Jonsson (M) ordförande i kommunstyrelsen. 

Nu väntar Emils motion en vandring i själva kommunstyrelsen där alla partier är inkluderade samt ett slutligt avgörande i kommunfullmäktige.

Taggar

Dela


Läs mer

Förslaget: Hastighetsskylt med gubbe vid skola och förskola
Ingen elektronisk hastighetsskylt
Ja till elektronisk hastighetsskylt

6 reaktioner på Arbetsutskotts-nej till hastighetsgubbe vid skolor

Enligt min åsikt så är det i första hand inte några grönblinkande guppar som behövs i första hand utan det är utbyte utav alla 50-hastighetsskyltar till kommunfullmäktige beslutade 40-hastighetsskyltar. När fler gubbar lär sig hålla 40 kilometer i timmen kanske de inser vikten utav att hålla rätt 30-kilometerhastighet vid alla skolor. Det är vetenskapligt bevisat att det räddar liv

Gert och Kenth!
Vad har ert sunda förnuft tagit vägen?
Andra kommuner har detta sedan länge. Varför inte Vaggeryds kommun? Eller är detta er egen tolkning av kommunens slogan ”En plats att göra skillnad”?

Precis som Stig säger. Det är skrattretande hur man kan hänga upp sig på ord.

Varför kan man knte börja på de 2 mest utsatta skolorna, Fågelfors och Hjortsjöskolan?
Skrattretande att en satsning på att skona liv så lätt kan fäktas bort så kvickt, när andra pengar blåsts på nonsens senaste året.

Som jag skrev i motionen, det är inte frågan om något händer, utan när.
Sverigedemokraterna försöker att värna om våra invånare. Kom ihåg det den dagen olyckan är framme.

Att granska en motion i kommunen innebär att majoriteten letar att-satser som kan användas för att fälla motionen.

Det är både sorgligt och skrattretande att se hur majoriteten behandlar motioner som kommer från oppositionen. I det här fallet har man hängt upp avslaget runt ordet ”alla” och vägrar att försöka tänka om.

Barn- och utbildningsnämnden tyckte att det var ett bra förslag.

Emil får väl skriva om SD:s motion och ta bort ordet ”alla” så får vi kosta på motionen ett nytt varv som kostar onödiga pengar.

Detta beslut är verkligen synd. Jag skulle vilja påstå att detta är nog den effektivaste skyltning som använts för att begränsa hastigheten vid utsatta ställen. Skyltningen finns ju i olika utförande, men det är väldigt få som vill ha en rödmarkering när dessa passeras och sänker därför hastigheten omgående.
Det känns som väldigt bra om beslutsprocessen kunde begränsa en montering på skolorna i Vaggeryd till Jönköpingsvägen och i Skillingaryd till Storgatan till att börja med, så får sedan en bedömning göras av värdet av dessa.

Lars-Göran Nilsson

Barnens säkerhet borde vara högst prioriterad. Därför ett klart ja. Parkeringsvakt som åker omkring i villaområdena och bötfäller felparkerare borde vara mindre viktigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *