Nyheter

Att få välja själv är det viktigaste

Nyheter Gällande socialnämndens förslag att avskaffa valfrihet, och att kunna välja privat hemtjänst, har en kommuninvånare skickat in en insändare till tidningen.

Foto: Pixabay

Det är många som tror att det är dyrare bara för man väljer en privat aktör, vilket det inte är. Biståndsbedömningen är densamma och fakturan anländer från kommunen. 

Jag valde privat hemtjänst då det tidigare var möjligt att närstående kunde få en liten peng för att vara mig behjälplig i hemmet, det var en liten uppmuntran och uppskattat för oss i familjen då vi inte behövde ha någon utomstående som besökte oss till natten. 

Eftersom jag har maximalt två personer som jobbar hos mig behöver jag inte förklara vad jag behöver hjälp med, det handlar också mycket om integritet och det betyder oerhört mycket för mig. Jag hoppas att kunna få fortsätta med att få välja själv. 

Ska jag inte kunna välja vem som kommer hem till mig? Att ha friheten att välja själv, det är det viktigaste. 

Politikerna kanske inte är i behov av denna tjänst ännu, men när det blir dags känns det tryggt och bra att kunna välja vem som kommer in genom dörren i sitt hem. Låt oss, som vill, få valfriheten att välja själv.

Kommuninvånare med privat hemtjänst

Taggar

Dela


Läs mer

Förslaget: Kommunen vill avveckla privat hemtjänst
Omdiskuterade förslaget kan klubbas på nästa kommunfullmäktige
Oeniga politiker om avveckla valfrihet inom hemtjänsten

7 reaktioner på Att få välja själv är det viktigaste

Här tycks förekomma förväxling med vad som kommunen erbjuder och vad anhöriga erbjudit sig självt. Att ha nattbesök förekommer inte alls i något hem där anhöriga säger att de fixar det själva. Varför skulle kommunen komma och störa just den här familjens nattsömn? Ihopblandad?
Varför ska just hemtjänst erbjudas när och hur som helst och väljas på vilka tider om önskas. Det finns ingen som av SJ kräver fler tåg till Vaggeryd bara för man har lust att åka klockan si eller så. Man få ta de alternativ som finns. Varför ska då hemtjänst tillhandahållas på tusentals alternativ? Kommuner erbjuder hemtjänst med egen anställd personal. Duger inte det så skaffa egen hemhjälp.

Vi har väl även i vår kommun valfrihet? Eller gäller din eller kommunens åsikter i denna fråga? Inom äldrevården tycks gälla, ny föreståndare nya scheman för anställda inom vården.

Håller med insändare helt och hållet. Självklart ska det vara fritt val det är väl ingen diktatur vi bor i. Önskar gärna svar från kommunen hur de tänker med fria val av aktörerna som finns.

Självklart kan du välja vem du vill på dagtid. Men varför ska kommunen betala allt du pekar på.. På natten finns ingen privatpersonal. De vill inte jobba nattskiftet. Det är väl dåliga fasoner? Äntligen samma personalgrupp dag som natten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *