Nyheter

Emil är ny vd på stiftsgården: ”Jag är obotlig optimist”

Nyheter Emil Qvarnström möter upp när vi besöker stiftsgården Tallnäs, som varit hans nya arbetsplats sedan i våras. 

Emil pendlar från Jönköping till Tofteryd till sitt nya jobb på Tallnäs

Med ett stort leende möter Emil upp när vi anländer till Tofteryd. Ny vd och vi undrar förstås vad Emil gjort tidigare… 

– Jag kommer från hotell- och restaurangbranschen, har jobbat med teater på Spira, varit hotellchef på Gyllene Uttern och receptionschef i andra hotellkedjor. Jag bor i Jönköping, berättar Emil när vi tog plats i den nyrenoverade matsalen i Tallnäs. 

– Jag blev kontaktad av stiftets styrelse i vintras och vi träffades förutsättningslöst. Jag hade egentligen bestämt mig för att jag inte skulle jobba inom branschen, säger Emil och skrattar till… men nu är jag här!

– Arbetsplatsen lät väldigt spännande. Jag hade i och för sig aldrig varit här och visste knappt vad en stiftsgård var. Men en hotell- och restaurangverksamhet i kombination med läger både för äldre och ungdomar lät väldigt intressant. Jag fick ta en fram en affärsplan och den var identiskt med ett koncept som ett nationellt bolag också tagit fram. När jag var här första gången tänkte jag att ”här behöver det jobbas”. Standarden på rummen var inte så bra, tanken var att vi ska bli en mer kommersiell verksamhet och då är kraven höga. Och vi måste såklart hänga med i utvecklingen. Det var dessa saker som gjorde att jag tackade ja. Jag är obotlig optimist och tänkte ”det här kör vi på”. 

Emil Qvarnström berättar vidare att mycket var redan igång när han tillträdde veckan efter påsk, men det kommer hända mycket framöver på stiftsgården Tallnäs. 

"Jag var på besök förutsättningslöst och jag hade bestämt mig för att inte jobba mer inom branschen... men nu är jag här!"

Taggar

Dela


Läs mer

Fin utmärkelse till Tallnäs
Emil lyfter stiftsgården till nya höjder

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *