Nyheter

Emil lyfter stiftsgården till nya höjder

Nyheter Under fredagsmorgonen bjöd Business Vaggeryd på frukostmöte och platsen var natursköna Tallnäs denna vackra morgon. Emil Qvarnström är sedan lite mer än ett år tillbaka vd på Tallnäs och han har minst sagt tagit Tallnäs till nya och moderna höjder

Emil Qvarnström vd på Tallnäs

När vi anländer till Tallnäs under fredagsmorgonen kvittrar fåglarna i kapp. Det natursköna läget i Tofteryd får näringslivets företrädare att koppla av från morgonrusningen med en god frukost i konferensrummet. Det har minst sagt hänt en del på stiftsgården sedan Emil Qvarnström tillträdde som vd… 

– Vi har fullbelagt, så därför är vi här i konferensrummet, berättar Emil och hälsade alla välkomna till Business Vaggeryds näringslivsfrukost. Emil presenterar vidare; 

– Jag spelade teater i Jönköping tidigare innan jag kom hit, jag har varit hotellchef på Gyllene Uttern. Jag bestämde mig att inte jobba inom hotell- och restaurangbranschen, men… jag är väldigt glad över att vara här. Det händer mycket och det kommer hända mycket på Tallnäs. 

Svenska kyrkan köpte gården 1953 av Oskar Ljungberg för 100 000 kronor. Vi firar 70 år i år och det kommer vi att fira med jubileumsvecka i september. 

– Vi har tre ledord som ska gå igenom hela vår verksamhet. Hur vi inreder, hur vi målar, vad vi serverar för mat och hur vi uttrycker sig. Småländskt och naturnära. Inredningsmöbler. Platsen där vi ligger, går inte vara så mer naturnära. Vi ägs av Svenska kyrkan. Vi är en fristående stiftelse.

– Vad bidrar Tallnäs med? Mötesplats, måltider och boende. När jag kom in var stiftsgården ganska stängd. Man hade konfirmationsläger, utbildningsläger för svenska kyrkan. Vi har fått ett stiftsbidrag och vi ska stå på egna ben. Vi ska omvända Tallnäs att bli en mer kommersiell verksamhet. Vi finns i dag på bokningsidor och det har verkligen skjutit i höjden. Folk har hittat hit, vi har i och för sig haft kampanjer, men vi har fått folk att hitta hit. Vi säger att vi ska bli stiftets kulturella nav. Jag kan frimodigt säga att konkurrensen inte är så stor inom kulturen här i Vaggeryds kommun. Vårens program tar slut i maj och vi avslutar med Ranelid, han ska hålla föreläsning lovar han, men man vet aldrig. Till hösten och vinter kommer vi ha 70-årsjubileum, och vi inleder ett djupare samarbete med Tofteryds kyrka där vi ska ha konserter, exklusiv jaktmiddag, lets go party after dark… ja, ni hör ju vad spännande det kommer bli i höst.

– Vi jämför oss med 2019, som är ett relevant år att jämföra sig med. Kvartal 1 2019 hade vi 1 869 bokade besök. I år har vi ökat samma kvartal med över 1 000 besökare. Vi är glada och tacksamma för ökningen. Vi är fullbelagda, så det är därför vi inte har jättemånga rum att visa just här i dag. 

– Kanske var stiftsgården ett äldreboende från början, men det har vi ändrat lite. Vi har lagt in nya golv, bytt ut konferensmöbler här i detta rum vi sitter i idag och vi har minnesstunder här ibland. Vi har gjort iordning våra hotellrum. Vandrarhemmet, där vi har läger, är också renoverat, avrundar Emil Qvarnström, som är vd på kommunens vackra stiftsgård i Tofteryd, Tallnäs. 

Frukostmöte på Tallnäs

Taggar

Dela


Läs mer

Emil är ny vd på stiftsgården: ”Jag är obotlig optimist”
Thomas byggde en grill- och rökvagn
Ljus framtid: Tallnäs ska utvecklas och bli bästa stiftsgården
Nyrenoverad stiftsgård presenterar nya evenemang i höst

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *