Nyheter

Gör Mejeriets gym tillgängligt för oss

Nyheter Tre invånare med funktionshinder har lämnat in ett förslag som under måndagen togs emot av kommunfullmäktiges ledamöter.

Mejeriet. Foto: Per Bunnstad

I förslaget står angivet att:

”Regelbunden träning med eller utan redskap är en förutsättning för att vi ska kunna fungera så bra som möjligt. Eftersom gymmen i kommunen inte är anpassade för funktionshindrade har vi inte tillgång till den, för oss så viktiga, träningen med redskap som vi är i behov av. Efter ett flertal besök på Mejeriet har vi kunnat se att deras gym ofta står outnyttjat. 

Träningsredskapen där är välkända för oss som varit på sjukgymnastik och olika former av rehabilitering. En möjlighet att få hyra eller låna gymmet när den inte används av de boende skulle betyda mycket för. Träningen bidrar till ökad rörlighet, minskad stelhet, mindre smärta och med andra ord en ökad livskvalité. Förslagsvis kunde det upprättas en enkel form av bokningssystem där exempelvis ett block med klockslag ligger tillgängligt där man kan se vilka tider som är bokade/bokningsbara”. 

Förslagslämnarna önskar att kommunstyrelsen ger socialnämnden i uppdrag att genomföra detta så skyndsamt som möjligt. 

Kommunfullmäktiges ledamöter godkände förslaget och beslutade att lämna över förslaget till socialnämnden för beredning och beslut. 

Taggar

Dela


Läs mer

Dörren förblir stängd till gymmet
Motion: Gör Mejeriets gym tillgängligt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *