Nyheter

Hyresgästerna i Gästgivaren får sina parkeringar

Nyheter Ett tidigare ja från miljö- och byggnämnden överklagades av grannen. Länsstyrelsen återvisade ärendet till kommunal nämnd och nu har politikerna gett klartecken till parkeringsplatser vid hyreshuset som stod klart i maj 2019.

Arkivbild från sommaren

När ansökan från Vsbo inkom gällande parkeringsplatser till hyreshuset i Skillingaryd lämnade tekniska kontoret några synpunkter. Bland annat på att gång- och cykelvägen mellan Infanterigatan och Kaffegatan inte får påverkas, att man inte ska kunna ta sig in på gång- och cykelvägen med fordon och att miljön nära Kaffegatan ska beaktas gällande planteringar, dagvatten med mera. Vsbo svarade tekniska kontoret på hur allt skulle planeras och miljö- och byggförvaltningen ansåg att godtagbara svar hade inkommit. 

Två grannar hade redan vid den första remissrundan synpunkter på kommunala parkeringsplatserna. Bland annat gällde det att det var en nackdel med billjus riktade mot fastigheterna, att plank ska sättas upp, att parkeringsplatserna dras in minst en meter från gatan, att utfarten ska vara placerad där den är i dag och att träd planteras på båda sidor om infarten, att belysning inom parkeringsplatsen begränsas så att inte fastigheter bländas, att man inte ser något behöver av parkeringar då det aldrig är fullbelagt i dagsläget, att Kaffegatan har en kulturhistorisk betydelse i samhället och att parkeringsplatserna förstör bilden av gatan och att man hellre ser ett grönområde som kommer till nytta i stället… 

Miljö- och byggförvaltningen bedömde att synpunkterna från grannarna inte är väsentliga, då det finns en detaljplan för området som anger parkeringsplatser. Det då beslutade bygglovet överklagades av grannarna. Länsstyrelsen gav kommunen rätt och nu fanns ärendet på bordet igen. 

– Vi fick rätt och vi kan nu bevilja bygglovet. Det blir två garage, ett med tio platser och ett med fem platser samt 45 öppna parkeringsplatser. Ett staket ska sättas upp utmed Kaffegatan och staketet ska anpassas efter kulturmiljön, säger Peter Sjöberg (M), ordförande i miljö- och byggnämnden. 

I maj 2019 delades nycklarna, till det senast byggda kommunala lägenheter, ut i Skillingaryd

I januari 2020 klagar boende på mörk parkering

I september 2020 undrar hyresgästerna över sina utlovade garage

I somras berättade vi om grannens överklagande

Taggar

Dela


2 reaktioner på Hyresgästerna i Gästgivaren får sina parkeringar

Nu är den sista spiken slagen. Kan inte låta bli att skriva några rader. Efter alla skriverier och insändare ser vi nu resultatet. Garage och parkeringar utmed en gång så mysiga Kaffegatan. En kulverterad Gropabäck och nu ser vi den inte längre. Jag skrev en gång att det var det enda grönområde med rinnande vatten i centrum. Vad blev det av Kaffegatan och detta kulturarv? Vi som bor utmed Kaffegatan gjorde vad vi kunde för att bevara detta område i centrum. Nu hoppas jag att de som har bestämt detta tar sitt ansvar när vi snart ser resutatet. MVH Kerstin Källgren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *