Nyheter

Avslag på förslag men ja till byggande

Nyheter Medborgarförslaget om att ta fram detaljplan till området söder om turistbyrån i Skillingaryd avslås fast samtidigt inte.

Förslaget om att kommunen ska påbörja arbetet med hur Storgatans utformning från Artillerigatan och Sturegatan ska bli har inlämnats och att en detaljplan görs på kommunens mark söder om turistbyrån där en gles byggnation i en- eller max tvåplan borde byggas. Enligt förslaget bör byggnationen vara i stil med Magasinet och liknande de hus som uppförts på Kaffegatan, alternativt som husen i korsningen Storgatan och Sturegatan.

Det berörda området ligger centralt i Skillingaryd och är utpekat för bostäder i antagen översiktsplan. Under det senaste året har efterfrågan på bostadsmark varit stor i Skillingaryd.

– Vi har avslagit medborgarförslaget. Vi vill inte låsa en detaljplan i fullmäktige hur husen ska se ut. Men vi vill göra en ny detaljplan och då vill vi att intresseföreningen och medborgarna är med i detta resonemang, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

Fotnot; Medborgarförslaget i sin helhet finns att läsa här

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *