Nyheter

Kenth svarar Fredrik Nord

Nyheter Kenth Williamsson (S) svarar på en kommentar från Fredrik Nord (C).

Kenth Williamsson. Arkivbild

Fredrik Nord ställer frågan ”hur  kan något som aldrig stängts nyöppnas”? Han hävdar att Jupiters lunchservering aldrig har stängts.

Men i protokoll från scocialnämnden den 25 oktober 2018 där bland annat Fredrik Nord deltar, framgår det att Femklövern och SD står bakom beslutet ”Avveckling av mottagningsköket på Jupiter” och att det ska ske skyndsamt.

Det framgår också att förslaget innebär att ”Besökare kan tillförsäkras lunchservering på Sörgården och därför innebär förslaget en mindre förändring”. Det står även att förslaget innebär en besparing för 2019 på 420 000 kronor.

I interpellationsdebatten om Jupiter framgår det dessutom att lunchserveringen stängs i svaret från socialnämndens ordförande Ann-Katrin Löfstedt och att vi har beslutat att stänga matsalen på Jupiter på grund av den psykosociala arbetsmiljön och den fysiska arbetsmiljön.

Socialdemokraterna och (V) reserverade sig mot beslutet.

Mot bakgrund av de beslut som fattats i nämnden så blir man ytterst förvånad om det finns några oklarheter bland nämndens ledamöter när det gäller stängningen av lunchserveringen för allmänheten på Jupiter.

Vi Socialdemokrater tycker däremot att det är bra att matsalen öppnats igen för deltagare i daglig verksamhet men vi tycker också att den kunde vara öppen för andra besökare eftersom de skäl som angavs för att stänga serveringen inte finns kvar längre. På så sätt kan fler få del av en mötesplats som är viktig för utsatta grupper.

För Socialdemokraterna
Kenth Williamsson, oppositionsråd

Taggar

Dela


6 reaktioner på Kenth svarar Fredrik Nord

Jag kan konstatera att Femklöverns beslut, som du var med och tog, innebar att man stängde det man i folkmun kallar lunchserveringen. Ni hävdade att detta berodde på den psykosociala arbetsmiljön och den fysiska arbetsmiljön. Det stämmer inte eftersom man återupptaget det för daglig verksamhet som Per-Erik skriver. I stället handlar detta om en ren besparing som drabbar en mycket svag grupp, vilket är beklagligt.

Handlar detta egentligen om att lunchservering återupptagits i Jupiter för att underlätta för de sysselsatta i daglig verksamhet?
Kenth är säkerligen inte ”faktaresistent”.

Kenth du är ju fortfarande ute o seglar. Mottagningsköket stängdes. Matsalen har varit öppen hela tiden. Du skriver ju själv att på ett ställe att Mottagningsköket stängdes sen på ett annat att matsalen stängdes att restaurangen stängdes o till sist lunchserveringen stängdes. Även om du är faktaresistent så är det ju olika saker. Ta o googla Mottagningskök. Matsal. Restaurang.lunchservering. Så du förstår skillnaden.
Mvh Fredrik Nord

Den 20 oktober stängdes Restaurangen på grund av arbetsmiljöskäl i avvaktan på socialnämndens beslut. I interpellationsdebatten om Jupiter hävdar ordförande i Socialnämnden, Ann-Katrin Löfstedt (M) att Femklövern beslutat att stänga matsalen på Jupiter på grund av den psykosociala arbetsmiljön och den fysiska arbetsmiljön. Om det är så då kan man inte använda lokalerna till annan verksamhet för då faller dessa argument.
Från oss Socialdemokrater har det varit tydligt att ni stängde lunchserveringen av besparingsskäl även om ni hävdar något annat: En kortsiktig besparing som drabbar svaga grupper som är behov av social samvaro och där lunchserveringen varit ett nav för en lyckade satsning som tidigare prioriterats mycket högt. Tyvärr har Femklövern nu avvecklat en verksamhet som betytt mycket för många och detta utan att ens ha en dialog med berörda grupper innan beslutet. Detta är djupt beklagligt och väldigt kortsiktigt!

Kan vi reda ut begreppen en gång för alla, kanske även politiker förstår då?

Nu tar vi det på ”lättläst svenska” för oinsatta politiker.

1. Matsalen på Jupiter har aldrig varit stängd
2. Verksamheten och gemenskapen på Jupiter har aldrig upphört.
3. Endast servering av lunch har upphört
4. En ”nyöppning” av Jupiters matsal är därmed omöjlig då den aldrig varit stängd.

Förstår du lite bättre nu Kenth?

Nej Kenth nu väljer du o misstolka frågan.

Jag vet att begreppen kan vara förvirrande även för ett oppositionsråd.
Matsal är inte samma sak som mottagningskök.

Att vi stängde mottagningsköket vet ju alla så det råder det ju inga tvivel om.

Men du skriver att matsalen har nyöppnats. Matsalen har så vitt jag vet aldrig varit stängd.
Så jag frågar igen hur kan matsalen nyöppnas när den aldrig varit stängd.
Med vänlig hälsning Fredrik Nord

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *