Nyheter

Kommunen om ökända tillhållet: ”Ska titta på det”

Nyheter En ödetomt mitt emot Hjortsjöskolan har hamnat i fokus under veckan. Anledningen är att det misstänks att tjuvrökande ungdomar kan ligga bakom en gräsbrand. Nu ska tekniska kontoret se över vad de kan göra för att öka insynen.

Bilder från den aktuella platsen. Foto: Privat

Det var tidigare i veckan som en gräsbrand var ytterst nära att sprida sig till ett garage.
– Hade ingen varit hemma så hade det inte funnits något garage kvar, berättar en närstående till fastighetsägaren som var med och släckte branden.

Misstanken är att det är tjuvrökande ungdomar som låg bakom incidenten. Granntomten till fastigheten har nämligen under årens lopp gjort sig känd som en plats dit skolungdomar söker sig för att undvika vuxnas ögon.

Den person som Skillingaryd.nu har pratat med lyfte idén om att röja upp på platsen nu i det akuta skedet så insynen blir större. Magnus Ljunggren är teknisk chef på Vaggeryds kommun och han berättar att frågan är uppe på agendan.
– Vi kommer titta på det här. Däremot kanske vi inte kommer kunna fälla några stora träd, men däremot ordna så att det blir bättre insyn, säger han.

Taggar

Dela


Läs mer

Misstanken: Tjuvrökning höll på att sluta i katastrof
Skolan efter brandincidenten – vill att kommunen snabbar på

3 reaktioner på Kommunen om ökända tillhållet: ”Ska titta på det”

Förr fanns rökruta för de elever som fått godkännande från föräldrar. Resten fick röka där ändå eller på nämnda plats. Detta var för 40 år sedan

Inför den obligatoriska, notoriska rökrutan i plugget.

Så slipper det bli ”gräsbrand”. En vinn vinn för alla berörda parter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *