Nyheter

Skolan efter brandincidenten – vill att kommunen snabbar på

Nyheter Tidigare i veckan höll det på att fatta eld i ett garage mittemot Hjortsjöskolan. Misstanken är att det är elever som tjuvrökt på en ödetomt. Nu vill rektorn att kommunen snabbar på med planerna om en parkeringsplats på tomten.

Ödetomten på Jönköpingsvägen mittemot Hjortsjöskolan är ett välkänt tillhåll för skolungdomar. Bland annat som en plats att tjuvröka på.

Häromdagen höll det på att gå riktigt illa när det började brinna i gräset 20 centimeter från en garagevägg.
– Vi såg att det började ryka och sprang och tittade. Då var det rök och lågor. Vi ringde 112 direkt, men lyckades släcka själva, har en närstående fastighetsägaren som just då befann sig på fastigheten berättat för oss.

Vill att kommunen snabbar på med planerna

Det ska noga understrykas att det inte är klarlagt om det är tjuvrökning som ligger bakom incidenten. Men då platsen är ett välkänt tillhåll så ligger det nära till hands, speciellt eftersom det hittades mängder av fimpar i anslutning till brandplatsen.

Karin Ringblom är rektor för högstadiet på Hjortsjöskolan och hon informerades via telefon om händelsen.
– Det jag har gjort är att informera personalen om att vi ska hålla ögonen öppna. Sedan har jag pratat med vår förvaltningschef Per-Erik Lorentzon. Planerna för den tomten är ju att det ska bli en parkering och ju snabbare det blir en parkering, desto snabbare blir vi av med platsen som ett tillhåll. Så jag har bett Per-Erik att driva den här frågan, jag har hört att han är bra på sånt.

Planerna på en parkeringsplats är just bara planer och just för stunden har den inte ens kommit upp på politisk nivå, utan ingår i en förstudie på tjänstemannanivå om ett helhetsgrepp kring området.

”Då blir de mer synliga”

Den person som vi pratat med som var med och släckte branden vill att kommunen i det akuta skedet gör något åt platsen.
— Det skulle ju vara om de rensade upp och tog ner alla träd, för då går det ju inte vara där, för då blir de ju mer synliga.

Skillingaryd.nu har sökt företrädare för både tekniska nämnden och tekniska kontoret. Dock utan framgång.

Taggar

Dela


Läs mer

Misstanken: Tjuvrökning höll på att sluta i katastrof
Kommunen om ökända tillhållet: ”Ska titta på det”

3 reaktioner på Skolan efter brandincidenten – vill att kommunen snabbar på

Om inte kommunen äger tomten så kan de väl inte heller röja den, fastighetsägaren får väl ta tag i det själv?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *