Nyheter

Kritik mot skötseln vid Götaström

Nyheter Delar av friluftsområdet Götaström har förfallit men nu utlovar man från kommunen vissa åtgärder.

Kanske raasr...  [1/8]

Rolf Johansson noterar att informationstavlan är i gungning  [2/8]

Information  [3/8]

Avträdet, ett hus som också börjat förfalla  [4/8]

Cykelvägen  [5/8]

”Utsikt” mot Fågelforsdammen  [6/8]

Igenväxt  [7/8]

2017, information om bruket med Ola Hugosson  [8/8]

Rolf Johansson är frivilligarbetare hos Götaströms Golfklubb och han noterar närmast vare dag förfallet med igenväxning, skyltar som inte är vad de borde vara och en byggnad som inte underhålls.

Det var på 1990-talet som området ställdes i ordning efter det att en golfbana hade anlagts. Sedan har det tillkommit informationstavlor med mera och en av de drivande var Ola Hugosson.

Utsikten mot Fågelforsdammen har beskurits på grund av att sly och träd vuxit utan att tas bort i tillräcklig omfattning. Cykelvägen underhålls inte heller och det är högt gräs, helt enkelt svårcyklat på sina ställen.

Kommunen har fått svara på kritiken och efter det första samtalet har tekniske chefen Magnus Ljunggren och kultur- och fritidsförvaltningens chef David Norrfjärd besökt området. Båda är överens om att allt långt ifrån är bra och att åtgärder behövs.

– Det gjorde visst underhåll för ett par år sedan, säger David Norrfjärd som betonar att man ska se över vad som är mest akut.
Det kan komma att behövas en underhållsplan för hela området såväl v.ad det gäller byggnader och skyltar som naturen. Man ska även kika på ett samarbete med arbetsmarknadsverket i kommunen.

Naturligt vore också att samarbeta mer med golfklubben

Läs mer i en artikel av Dan Damberg om Götaström:

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *