Nyheter

Nattjouren lever vidare!

Nyheter "Ärendet har fortfarande inte varit uppe i nämnden för beslut". Läs här Pelle Philip (C) insändare om nattorganisationen.

Pelle Philip (C) debatterar nattorganisationen

Man kan inte förvänta sig att gemena man kan ha kontroll om vad som sägs och skrivs gällande politiken, men när Socialdemokraterna för Tro och Solidaritet uttalar sig, då förväntar jag mig ett mer sanningsenligt uttalande. Speciellt då jag känner ett flertal av dem och vet att de är bra och ambitiösa medmänniskor.

Låt mig klargöra följande; Ärendet har fortfarande inte varit uppe i nämnden för beslut. Kolla protokollen! Det är egentligen inte nämndens ansvar att ta beslut av den här karaktären. (S) representant och undertecknad har vid flertal tillfällen vädjat om att personalstyrkan kan kvarstå.

Samtidigt måste man förstå att det inte är någon statisk verksamhet man bedriver. Således har Socialförvaltningen alltid ett krav på att bedriva en effektiv verksamhet, men att aldrig bortse från människors behov.

Förvaltningen har tagit fram en Handlingsplan efter ha gjort en risk och konsekvensanalys. En handlingsplan facket Kommunal och även S representant i nämnden ansett vara mycket bra. Det enda man inte godkänner är neddragningen från 25 till 23 anställda.

Verksamheten Nattjouren utför är inte statisk, utan uppdragen kan variera. Enligt senaste rapport har vi beslut om 25 brukare/natt. Larmen är i snitt 3/natt. Ambitionen är att implementera nya samverkansrutiner, så att hjälpinsatser blir lätt tillgängliga. Investera ny teknik. Allt för att minska belastningen på personalen.

Likväl, trots ett bra Handlingsprogram, är jag osäker på om det ändå inte är bäst att hålla kvar vid 25 anställda. Med framtidens teknik kommer vi ändå att minska personal, då andra arbetsformer införs. Det vi ser nu i handlingsprogrammet är bara början på den vägen.

Sedan är det beklagligt att jag inte fått tillåtelse att få följa med på ett arbetspass på natten. Detta kommer jag ändra på.

Pelle Philip (C)

Taggar

Dela


7 reaktioner på Nattjouren lever vidare!

Men Pelle. Du får ”vädja” så mycket du orkar. Men det gäller att räcka upp handen och rösta på rätt förslag också om du vill vara trovärdig.
Och ”Nattjour” . Här är ingen som sover och vaknar när det plingar i klockan. Nattarbetande personal åker runt på uppgjort schema PLUS oväntade larm. Och ska du och femklövern dra ner bemanning så behövs ingen ny chef någonstans. Vem ska den basa över ?

Nattjour? ? Är det, det du tror vi jobbar med på på natten? Sover och åker när det larmar?
Nä nu är du ute och svävar i det blå !
Håller med föregående, stå för era beslut och besparingar!!!
Sen går det rykte om att det ska anställas en ny egen chef till administratörerna. Tillsätt nya chefer och dra ner på oss ute i verkligheten, detta är helt sjukt

Phillip ska du ändra på lagen? Sträng sekretess o lagar gäller för de som arbetar med vårdtagare. Bättre ni står för era beslut som finns i protokoll om besparingar istället för att försöka vinna nya röster i media när ni redan röstat om saken.

Vad pratar du om för nattjour? Är det nattpatrullen du pratar om så har de vaken arbetstid hela natten.

Och vill vårdtagarna att du följer med på hembesök? Här gäller ju både sekretess, tystnadsplikt och integritet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *