Nyheter

Nerdragningarna inom välfärden – inte värdigt vår kommun

Nyheter Befolkningsökningen firas med tårta på kommunalkontoret. Nattpatrullen har däremot varken skäl eller lust att fira. Läs Lennart Karlsson (EMP);s insändare

Lennart Karlsson debatterar

Missnöjet från de anställda gällde i första hand den otrygghet de känner över att få arbeta ensamma. Jämförelsevis jobbade väktare två och två i Skillingaryd under dagtid.

Mycket tråkigt att fyra av nio i Nattpatrullen nu har valt att säga upp sig. Detta är resultatet av besparingen och kan väl inte ge annat än otrygghet för de vårdbehövande och återstående personal. Åderlåtning av personalen bereder kanske den väg för privatisering som verkar vara målet för nuvarande styre.

Är detta en medveten satsning och vart är vi då på väg? Det går ju som tåget! Att tåget sedan inte alltid går som planerat vet ju de flesta och är det så det skall tolkas Gert? Det ryktas nu även att två avdelningar på Furugården skall stängas för att fylla ut lägenheterna i Mejeriet. Kan detta verkligen vara sant? Vad säger personalen? För ni har väl inte återigen glömt att informera dem?

Ökning av antalet kommuninvånare är mycket positivt och borde väl innebära ökade skatteintäkter som därmed ska ge ökad trygghet för de som bor här och då inom alla områden, som skola, vård, omsorg m.m.

När orderingången växer i ett företag måste man på något vis tillgodose kundernas önskemål om man vill vara kvar som leverantör. Investera i personal eller maskiner/utrustning. Vaggeryds kommuns ”kunder” är alla vi som bor här. Förhoppningsvis vill vi fortsätta med detta. Tänk lite mer på oss!

Empa(r)tiet anser att dessa nerdragning strider mot allt sunt förnuft. Om nu detta är en strategi från de styrande att bereda väg för ”utmanare”, det vill säga privatisering, ja då finns det åtminstone en förklaring till detta handlande. Detta är dock inte alls den väg vårt parti önskar för våra invånare.

Lennart Karlsson, Empa(r)tiet

Taggar

Dela


5 reaktioner på Nerdragningarna inom välfärden – inte värdigt vår kommun

Tack Lennart! Låt våra äldre och det finns ju faktiskt yngre som behöver bra vård på våra boende, jag berömmer personalenmen de behöver fler händer för att vi som anhöriga ska kunna slappna av och och känna oss trygga det kan man inte idag

Vart är vår kommun på väg? Är det detta som kommunen strävar efter, att personalen TVINGAS säga upp sig från ett jobb som de trivs med?
Som vanligt får personalen bara veta vad som ska hända genom ryktesspridningar och beslut tas över huvudet på personalen!!
När det drogs in en nattpersonal på Furugården var svaret att nattpatrullen skulle hjälpa till vilket inte är möjligt nu. Hur kan det vara rimligt att två personal ska kunna hinna med SJU avdelningar själva?
Är de gamla så lite värda i kommunen att de inte ens kan få en god ålderdom?
GÖR OM OCH GÖR RÄTT!!!

Projektet Stigamo är en idiotisk satsning som har kostat kommuninvånarna massor med pengar. Nu är det dags att man visar upp något företag som vill etablera sig där . Men enligt en moderat kommunpolitiker kanske vi får se resultatet om 25 år. Den som väntar på något gott…. Ett annat projekt som gått snett är Åvikens förskola som är helt felplacerad med tanke på infarten till ett stort bostadsområde. Gatan utanför är kommunens mest trafikerade. Stackars barn som skall vistas i denna miljön. Men de får väl mest vistas inomhus eftersom det finns minimalt med lekytor runt dagiset. Nu väntar kommuninvånarna på en redovisning av de merkostnader som alla sprängningar som gjordes och som enligt en högt uppsatt tjänsteman inte skulle behöva göras. Tala
om felbedömning. Undra på att det inte finns pengar till de som skall jobba med våra gamla. Vi får ändå njuta av alla de vackra blomarrangemang som personal inom kommunen levererar. Ett stort tack till er.

Det är skamligt att se hur de sköter den här kommunen. Med ena handen häver de ut pengar: Stigamo Mycket tveksamt att handla upp allt detta i högkonjunktur. Bankhuset som inte finns något behov av men kom till på grund av tveksam projektering av infart till mejeriet. Sedan är det smidigast att slå mot de svagare som har svårt att försvara sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *