Nyheter

Oppositionen varnar för process om skadestånd

Nyheter Det planerade vindkraftverket i Boarp är en het potatis. Ett medborgarförslag ville att kommunen skulle nyttja sitt veto mot planerna. Men det förslaget har nu röstats ner.  

Arkivbild

Kortfattad bakgrund till det hela är att ett av de planerade vindkraftverken hamnar för nära bostäder och detta menar Johanna Karlsson, som skrivit medborgarförslaget, bryter mot kommunens vindkraftsplan. Hon vill att kommunen ska använda sitt veto för att stoppa planerna.

Som vi tidigare har kunnat berätta så var företaget Eolus inbjudna för att presentera planerna när kommunstyrelsens arbetsutskott sammanträde. Däremot var ingen av de boende inbjudna.
– Politikerna verkar blunda och håna oss som hamnar i kläm, har Johanna Karlsson berättat för oss tidigare.

Som väntat avslogs också medborgarförslaget på kommunstyrelsens senaste sammanträde.
– Vi kan inte bryta upp ett beslut som vunnit laga kraft, säger kommunstyrelsens ordförande Gert Jonsson (M).

Oppositionsrådet Thomas Axelsson (KD) är dock kritisk till motiveringen.
– Hade man gjort detta om det var juridiskt möjligt? Jag är tveksam. Medborgare och vi inom KD anser att det finns juridiska exempel på att detta skett. Nu kommer medborgarna antagligen inleda en skadeståndsprocess.

Taggar

Dela


Läs mer

Markägare var inte inbjuden: Känns korrupt
Vindföretag fick säga sitt när Johannas förslag avslogs

3 reaktioner på Oppositionen varnar för process om skadestånd

Det är en självklarhet att inleda en skadeståndsprocess. Samt få klarhet i vilka av de ledande politiker i denna kommun som gjort tjänstefel.
De ska ju med omedelbar verkan avgå samt vidstå att de handlat fel.
Att behandla medborgare så fel, samt fjäska för vinstdrivande privata företag är högst anmärkningsvärt, hoppas på högt skadestånd. Hela projektet verkar skumt och högst olämpligt.

Det är alltid något skumt när det är stora pengar med i spelet, medborgarna kommer i sista hand när kommunen behöver pengar ta bort ansvarsfrihet för de ansvariga så blir det en förändring direkt!

Visst kan man skriva i affekt, men det visar samtidigt kunskaper/okunskaper om hur demokrati fungerar. Ansvarsfrihet är alltid ett ärende varje år på fullmäktiges dagordning. Senast var det den 24 april. Ingen kommuninvånare har protesterat så alla politiker fick ansvarsfrihet. Nästa tillfälle är i april 2024. Att sopa bort ansvarsfrihet under löpande arbetsår är inget som bara görs så där. Din önskan om förändring får du vänta med till nästa valdag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *