Nyheter

Oro när ny järnväg planeras

Nyheter P4 Jönköping rapporterar i dag att det har kommit in en mängd synpunkter till Trafikverket som gäller den planerade järnvägen mellan Byarum och Tenhult.

P4 Jönköping rapporterar i dag att det har kommit in en mängd synpunkter till Trafikverket som gäller den planerade järnvägen mellan Byarum och Tenhult. Arkivbild: Pixabay

Många är oroliga för buller och att mark och skog ska förstöras, rapporterar radiokanalen.

Målet med järnvägen är att korta restiden till under 50 minuter mellan Värnamo och Jönköping.

Taggar

Dela


Läs mer

Beskedet: Här byggs järnvägen mellan Byarum och Tenhult
Nya järnvägen: Inget stopp planeras i Vaggeryd

7 reaktioner på Oro när ny järnväg planeras

Roger Ödebrink! Det är väl godstrafiken som skulle vara den huvudsakliga betydelsen. Ett persontåg mellan Värnamo och Jönköping, ett persontåg som inte stannar på vägen, känns ganska ointressant. Där är det bilen som gäller.

Tänk tanken om alla från Jönköping tog tåget till Värnamo eller från Värnamo till Jönköping eller Nässjö då skulle det inte bli olyckor på motorvägen när man kör högertrafik men när man kör vänstertrafik blir det stopp.

Ge! Jag tror inte du skall tänka tanken på att försöka undervisa mig i infektionsmedicin!

Hur många minuter tar samma sträcka med bil? Längre än 50 minuter? Lägg gärna till transporttiderna från hemmet till station respektive station till måladressen. Ta gärna också hänsyn till ”vagnsbristen”, det vill säga att man köpt för få tåg för att hålla i gång driften. Lägg gärna till smittskyddsaspekten. Lägg gärna till alla längs vägen, som inte kan ta tåget. Lägg gärna till….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *