Nyheter

Beskedet: Här byggs järnvägen mellan Byarum och Tenhult

Nyheter Under torsdagsmorgonen offentliggjorde Trafikverket vilket av alternativen för bansträckningen mellan Byarum och Tenhult man valt. Det blev lokaliseringsalternativ väst som man nu kommer gå vidare med.

Genrebild David Alin

Man har arbetat med fyra alternativ, så kallade korridorer. Nu är det klart att bansträckningen kommer bli väster om Eckersholm och Hult. Att det blev alternativ Väst som vann motiverar man med att det är det alternativ som bäst uppfyller de projektmål som satts upp för projektet, exempelvis restid, klimatpåverkan och kostnad.

Alternativ Väst var även det som kommunen förordade. Men projektet har kritiserats bland många invånare och bjudit upp till hetsiga diskussioner på samrådsmöten.
– I november håller projektet informationsmöten kvällstid i Byarum och Tenhult, dit allmänheten är välkomna för att ställa sina frågor, säger Carina Junefelt, som är projektchef på Trafikverket i ett pressmeddelande.

Den nya järnvägen blir en cirka 25 kilometer lång enkelspårig järnväg med maxhastigheten 200 kilometer i timmen. Projektet beräknas kosta omkring 2,2 miljarder kronor.

Här kommer järnvägen gå

 

Taggar

Dela


Läs mer

Byarum: Samråd om nya järnvägen utan hållplats
Politikerna eniga om nya järnvägssträckan
Trafikverket samlade in synpunkter kring järnvägsbygget
Oro när ny järnväg planeras
Nya järnvägen: Inget stopp planeras i Vaggeryd

6 reaktioner på Beskedet: Här byggs järnvägen mellan Byarum och Tenhult

Det känns som om projektchefen inte känner till vårt närområde, mötet i Byarum som det hänvisas till, ska äga rum i Vaggeryds Folkets Hus i november!

Tidigast 2029 beräknar Trafikverket med att sätta spaden i jorden, med målet att öppna banan för trafik 2033.

Bra att järnvägen byggs ut men lokaltrafiken för oss äldre som inte har ekonomi att bo i Skillingaryd saknar bussförbindelser från Ljungberg till Skillingaryd 🫠

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *