Nyheter

Sjukfrånvaron minskar inom hemtjänsten

Nyheter Sedan kommunen hösten 2022 strukturerade om i hemtjänstens schema så har sjukfrånvaron bland personalen minskat.

Genrebild. Foto: Pixabay

För ungefär ett år sedan så ändrade man om i personalens arbetsschema. Man gick från 37 till 34 timmars arbetsvecka och syftet var att medborgarna skulle få en större kontinuitet bland personalen. När man nu kan summera det första året så har man dragit positiva slutsatser.

LÄS MER:  Hemtjänsten är tredje bästa i landet: "Vardagshjältar"

Under 2021 så låg snittet på antal vårdare per brukare under ett år på 22 stycken. Under 2023 har denna siffra sjunkit till 16. Dessutom har sjukfrånvaron bland personalen även den minskat betydligt.
– Socialnämndens hemtjänstorganisation är sedan hösten 2022 organiserad inom geografiska områden med mindre arbetsgrupper. Detta ger förutsättningar för delaktighet, planering, samordning, schemaläggning och förbättrad personalkontinuitet för hemtjänsttagare i Vaggeryds kommun, berättade socialnämndens ordförande Ann-Katrin Löfstedt (M) för Skillingaryd.nu i början av 2023.

Socialnämnden meddelar också att projektet med 34 timmars arbetsvecka kommer fortsätta under 2024 med hjälp av statsbidrag.

Taggar

Dela


1 reaktion på Sjukfrånvaron minskar inom hemtjänsten

Varför minskar sjukfrånvaron? Är det för att folk blivit friskare eller går folk i ökad omfattning till jobbet även när de är sjuka?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *