Nyheter

Uppskattad uppstart av tillsammans mot ensamhet

Nyheter I Missionskyrkans serveringslokal var kaffet och kakorna uppdukade inför återuppstarten av tillsammans mot ensamheten, som ofrivilligt fick läggas på is förra våren

Ett beviljat bidrag från Socialstyrelsen på 70 000 kronor som ska användas i år, samt att coronapandemin gjort att man åter kan ses vid arrangemang, startade gruppen ”Tillsammans mot ensamheten” upp igen. SPF och PRO samt kommunens äldresamordnare har satt ihop ett minst sagt spännande program och i onsdags eftermiddag var det dags. När vi anländer till Missionskyrkan doftar kaffet ljuvligt och det är hög samtalston och många leende mötte oss. Gunilla Otterberg, som är en av eldsjälarna i gruppen, ser till att deltagarna skriver upp sig med namn och mejl inför kommande träffar. 

– När vi ansökte om pengar skulle vi ange hur många vi trodde skulle medverka. Vi lämnade en uppgift på runt 20 till 30 personer. Idag är vi 28 personer här vid uppstarten och det är 20 kvinnor och 8 män, konstaterar Gunilla och nämner att här kan man hitta en kompis men även om man är två kan man vara ofrivilligt ensam…. 

Vid ett av kaffebordet sitter paret Emanuelson, Vivi-Ann Wiss och Paul Axelsson och alla fyra är överens om att det här var ett mycket trevligt initiativ. 

– Jag fick tipset när jag var med på SPF:s resa i måndags och då tänkte jag att det här verkar bra och det är alltid roligt att träffas, säger Paul Axelsson som ser fram emot både teaterföreställningen och den hemliga resan. 

Vart den hemliga resan bär av är dock som sagt hemligt. Men vid fikabordet funderas det en del och eftersom deltagarna får mat också så kom en hel del ställen upp på tal.

– Ett ställe med god mat? Det finns det många av, menar Bernt och Lillie Emanuelsson som väntar på den hemliga resan. 

Vivi-Ann Wiss kommenterar att ”teaterföreställningen och den hemliga resan låter som ett mycket bra initiativ nu när man får komma ut igen”. 

Tre onsdagar kvar i höst där bland annat hemliga resan ingår. 

– Det går bra att anmäla sig, vi har hyrt en buss med 50 personer, så det är bara att följa med. Vi samlas vid Mejeriet där bussen tar oss vidare, hälsar Britt Johansson och avrundar med att det här blev väldigt uppskattat med uppstarten igen för de ofrivilligt ensamma. 

Här finns mer att läsa om kärngruppens återsamling tidigare i somras

"Det här var väldigt trevligt initiativ" kommenterar Vivi-Ann, Bernt, Lillie och Paul när fikat dukades upp i Missionskyrkan

Taggar

Dela


Läs mer

Sätter guldkant på tillvaron för ensamma äldre

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *