Nyheter

Sätter guldkant på tillvaron för ensamma äldre

Nyheter Pensionärsföreningarna SPF och PRO i Skillingaryd startar i mars upp nya träffar för ensamma äldre. – Vi har ett program klart i vår, hälsar Britt Johansson

Planeringsgruppen träffades på Mejeriet i Skillingaryd

Tillsammans mot ensamhet blev uppskattat förra året och nu har Skillingaryds pensionärsföreningar (PRO och SPF) erhållit 20 000 kronor från Ulla von Seths stiftelse. Nu är det dags att planera in vårens aktiviteter. Vi träffar Erling och Eva Andersson, Inger Lindström, Monika Gabrielsson, Lennart Fritz, Erik Sjöberg, Britt Johansson och Gunilla Otterberg när planeringen gjordes i Mejeriets innerträdgård under tisdagseftermiddagen. Tillsammans med pensionärerna fanns också äldresamordnare Maria Jigåker. 

Britt Johansson berättar:
– Det blev väldigt uppskattat förra året när mellan 40 och 50 personer kom till våra träffar. Vi har fått pengar från Ulla von Seths stiftelse till vårens aktiviteter och nu är planeringen i full gång. Vi har bokat in Skivaryd i mars, Miliseum i april och en grillfest i Åhult i maj månad. 

– Vi vill göra det här lilla extra och att vi kan sätta en guldkant på tillvaron för de som är ensamma äldre. Vi ska ordna ett informationsblad och vi tror att socialförvaltningen kan vara behjälpliga med att lämna ut dessa, som tidigare år. Det vi vill påpeka är att man behöver inte vara medlem i någon av våra pensionärsföreningar för att komma på våra träffar, alla ensamma äldre är välkomna såklart, hälsar Britt Johansson innan de sista pusselbitarna läggs tillsammans med övriga i planeringsgruppen. 

Fotnot: Ulla von Seth, som avled i oktober 2018, har i sitt testamente förordnat att huvuddelen av hennes kvarlåtenskap ska förvaltas av en stiftelse. Stiftelsen har enligt testamentet ”till ändamål att utöva hjälpverksamhet genom att utge bidrag till sjuka och handikappade bosatta i Vaggeryds kommun, att användas till vård, rehabilitering eller liknande ändamål.” Stiftelsen förvaltas av Byarums församling och styrelsen består av representanter för församlingen, Vaggeryds kommun och banken SEB.

Sittande från vänster; Inger Lindström, Monika Gabrielsson, Eva Andersson, Lennart Fritz, Britt Johansson och Gunilla Otterberg. Stående från vänster: Erling Andersson, Erik Sjöberg och äldresamordnare Maria Jigåker

Taggar

Dela


Läs mer

Tillsammans mot ensamheten
Tillsammans mot ensamheten startar igen
Uppskattad uppstart av tillsammans mot ensamhet
Nu gick den hemliga resan…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *