Nyheter

Vad kommer att hända med Furugården?

Nyheter Efter en ombyggnad av två avdelningar på Kastanjen undrar insändarskribenten från Vaggeryd vad som kommer att hända med de övriga avdelningarna? 

Arkivbild

Det finns ett skriande behov av nya platser för senildementa personer som behöver mer personal och sysselsättning.

Så ni måste se till de andra boende som har fått en plats för sina stora behov av omsorg och kanske har kvar sina mentala behov av umgänge och samtal, att de får ett lugnt och tryggt boende.

Det andra behovet är att det inte finns en avdelning för de som behöver en vårdplats mellan sjukhuset och bostaden.

Alla har inte sina livskamrater kvar och barnen eller anhöriga, om det finns några, bor långt borta. Tidigare fanns det plats på Granen men jag har fått till svar att den finns inte längre.

Ska alla hem efter vård på sjukhus? Det är inte säkert att de ens känner sina grannar.

I dag får de lov om så mycket hjälp de behöver i hemmet, men hur stämmer det i sommar när de som har hemtjänst uppmanas till att om möjligt avstå den hjälp de kan undvara under sommaren då det är brist på personal?  

En stor eloge till all personal som arbetar både ute i hemmen och på institutioner för deras ambitioner!

Ge dem status och lön för deras arbete.

Anne-Marie Landin

Taggar

Dela


5 reaktioner på Vad kommer att hända med Furugården?

Vad händer. Eller ställ frågan: Varför händer ingenting? 16 april var det stor invigning på Furugården med en ny vårdform som heter biståndsbedömt trygghetsboende. vänder sig till 80 plus som har cirka 10 timmar per vecka i hemtjänst, bor kvar i gamla hemmet och känner sig oroliga och ensamma. Idag fyra månader efter invigningen står det fortfarande helt tomt i detta fina boende. Klarar inte kommunen att skaka fram 5-6 äldre med hemtjänst som gärna vill flytta dit man kan få sällskap? Det finns cirka 200 personer som har hemtjänst så de är väl inte okända av hemtjänstens undersköterskor. Eller finns andra skäl till att man avvecklade 16 vanliga boende på Furugården? Skulle det sparas på pengar? Ni slipper ju avlöna personal eftersom det numera inte finns Kastanjen-avdelning med dygnetrunt-omsorg? Ni tycks ha dålig koll på hur kommunens äldre invånare önskar sig för framtida boende.

Gör om elparkeringen som de byggde för nästan 2 år sedan och inget sa de när vi flyttade in vi har inte fått sova en hel natt eller på morgonen det piper om de nya bilarna och de pratar högt med mera. Jag klagade och de satte upp ett staket men ingen nytta alls det är inte lätt att få tag i annan lägenhet det är något för skillingaryd.nu att komma och titta.

De bygger om och lägger ner platser när de ska bygga ut och öka platser för de räcker ju inte många står i kö till Furugården, undrar vem sköter bokningen är det ett hotell de bygger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *