Nyheter

Vårdcentralen: När blir flytten?

Nyheter Fem månader har passerat sedan beslut togs om ersättningslokaler. Det akuta läget gällande vårdcentralens lokaler och flytt till Slätten diskuterades vid kommunstyrelsens senaste sammanträde.

Här ska bli nya platsen för Vårdcentralen i Skillingaryd, men än så länge är det tomt på tomten.

Det var strax innan jul som lokalerna där Vårdcentralen är hyresgäst fanns med som ett extrainsatt ärende vid kommunstyrelsens arbetsutskott. Då var det akut beslut att flytta till Slätten, men än så länge är verksamheten kvar intill Skillingehus.

– Vi ska upphandla moduler men vi måste också tänka långsiktigt och strategiskt. Här måste politikerna bestämma, samtidigt som regionen är en större organisation. Det här är en viktig fråga och helt avgörande att vi ska ha en vårdcentral i Skillingaryd, menar Gert Jonsson (M) som kommenterar att i det korta perspektivet är lösningen platsen vid Slätten. 

Att kommunen ska spela tillsammans med regionen som är hyresgäst är förståeligt, men vad vill våra politiker framöver?

– Vi känner att vi kommer närmare varandra, vi och regionen, och det här är en långsiktig fråga som vi ska hantera, menar Kenth Williamsson (S). 

Här berättar vi om det akuta beslutet för fem månader sedan.

Taggar

Dela


Läs mer

Vårdcentralen flyttas nu till Slätten

5 reaktioner på Vårdcentralen: När blir flytten?

”Vi ska upphandla moduler” säger kommunen i inlägget. Menas det att de alltså inte har gjort det under dessa månader som har passerat? Trots att det bedömdes som akut? Det är väl inget som levereras efter några arbetsdagar heller sedan.

Gert Jonson (M) ordförande i kommunstyrelsen säger att regionen är en mycket större organisation och vad innebär det?
Han vill inte att kommunen skall renovera den av kommunen ägda lokal som vårdcentralen finns i?
Med andra ord vill han att regionen skall renovera den kommunägda lokal som vårdcentralen finns i!
Jag tolkar det så att fastighetsägaren Vaggeryds kommun vill att hyresgästen som är regionen skall renovera vårdcentralen därför att regionen har en större organisation.
Varför vill man eventuellt ha det så. Kan det vara att man inte vill öka sitt investeringskonto som verkar ligga bakom att man i stället för att bygga egen skola i Götafors vill ha en hyrskola i 10 år.
Oavsett hur man slutligen gör så går det inte att gömma undan behövliga investeringsnivåer.
Den borgerliga femklövern oförmåga är redan avslöjad bland kommuninvånarna så jag förstår inte varför man på nytt måste agera ologiskt vad gäller Skillingaryds vårdcentrals framtid.
Jag vet vilka partier som inte kommer få mitt stöd i valet 11 september.

”Vi arbetar långsiktigt och strategiskt”. Om det stämmer med verkligheten så borde det inte bli så många nödlösningar som det har blivit.

Jag har svår astma och efter varje besök på vårdcentralen är jag sämre i flera dagar efteråt trots att jag ökat medicineringen i flera dagar innan.

Mycket prat men ingen verkstad! Hur mår personalen som arbetar i dessa lokaler, det måste vara en stor oro för sin hälsa? Och så skrivs det om evakuering? En lokal där det har regnat in i 30 år är nog ingen lämplig lokal för någon att vistas i, varken för de som jobbar där eller de patienter som söker sig dit. Se till att få något gjort!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *