Nyheter

Vårdcentralen flyttas nu till Slätten

Nyheter Just nu är det stängt på Skillingaryds vårdcentral då verksamheten flyttas. På måndag finns vårdcentralen i tillfälliga lokaler på Slätten

Vårdcentralen i tillfälliga lokaler på Slätten i Skillingaryd. Foto: Per Bunnstad

I december 2021 hade politikerna extrainsatt sammanträde och tog beslut att lokalerna, där vårdcentralen hyr in sig, behöver ersättas. Anledningen var de mångåriga fuktproblem i fastigheten. Regionen var tydlig i mötet och Gert Jonsson (M) förklarade efter sammanträdet att: ”Det gäller fastighetens reparationer. Taket är bytt men för att göra undersökningar och reparationer inomhus medför stor påverkan. Man vill ha en sammanhållen verksamhet och inte flytta runt i olika rum i fastigheten och vår bedömning är att vårdcentralen är en mycket viktig funktion och det är omöjligt att stänga ned verksamheter”. 

I juni förra året fanns en tidsplan som hyresvärden (Vaggeryds kommun) och vårdcentralen (Regionen) kom överens om. I början av oktober i höstas påbörjades arbete på Slätten och planen då var att flytten skulle genomföras i månadsskiftet januari-februari. 

Nu är flytten igång och vårdcentralen hänvisar sina patienter till Vaggeryds vårdcentral under dagarna tre. På måndag ska flytten vara klar.

Taggar

Läs mer

Markarbeten görs för ny vårdcentral
Prislappen för ersättningslokal: 14 miljoner kronor
Verksamheten flyttas i januari
Vårdcentralen: Markarbete för 4 miljoner
Vårdcentralen: När blir flytten?
Viktig funktion i vattenskadad byggnad: Vems är ansvaret?
Vårdcentralen flyttar till Slätten

3 reaktioner på Vårdcentralen flyttas nu till Slätten

Det var en trevlig äldre dam som frågade mig för ett par dagar sedan om detta var det nya fängelset som höll på att byggas som det var prat om.

När i hela friden ska kommunpolitikerna se helheten. De vill att folk ska flytta hit, så de exploaterar mer och mer mark för att underlätta dyrt och flådigt boende och enorma, fula industriområden. Resten av kommunal service, skola, vårdcentral, simhall etcetera låter de bli så eftersatta att de ”hoppsan” måste ersättas med tillfälliga baracker som ser allt annat än inbjudande ut. Ta bara mellanstadiebarackerna på Hjortsjöskolan. Beklämmande och pinsamt illa skött. Vet flera som kunnat tänka sig att flytta hit, men nu börjar de dra öronen åt sig på grund av den oerhört dåligt skötta kommunala servicen. Vad går skatten till egentligen?

Ja det är en bedrövlig utveckling som redan resulterat i svårighet att få hit tillräckligt antal fasta läkare.

För att varje gång slippa förklara sin sjuklighet varje gång en ny tillfällig läkare inkommit varannan månad har jag använt min rätt och skrivit in mig på Apladalens vårdcentral som har sju fast anställda läkare.

Det resultat som tidigare Femklövern givit oss sjuka är något jag djupt kommer minnas.

Tidigare har det gått att satsa kommunala investeringar i rätt ordning för en familjecentral i Vaggeryd men att göra samma i Skillingaryd funkar visst inte.

Kommunen årgärd med tillfälliga baracker från nu till 2027 försvårar regionens möjligheter att få hit fast läkarpersonal.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *