Fotboll

SIS vill framåt

Fotboll En ny säsong nalkas för SIS damer och målsättningen är att placera sig bättre än förra året.

Fjolåret var lite märkligt då damernas division 4 delades upp efter halva säsongen. De bästa i varje serie fick spela i en uppflyttningsserie, medan övriga fick göra upp i en fortsättningsserie. I grundserien hamnade man sist, men i fortsättningsserien slutade SIS tvåa.

Nu handlar det om att placera sig bättre än ifjol. Vilket också är målsättningen. Men ingenting ska ju såklart vara självklart. Säsongen 2024 är ett så kallat övergångsår. Sex divisioner på damsidan i Småland ska bli sju. Ska man tolka förbundets seriebestämmelser så innebär det att nedflyttning väntar för de som slutar femma eller sämre i division 4.
– Jag kan tycka att det blir bra med en till division i dam. Det blir mer jämnt i den division man hamnar i, säger SIS-tränaren Rebecka Blomberg.

Ett nyförvärv har anslutit inför säsongen. Rijalda Fekovic. Anesa Beciri, Alice Fritz och Signe Andersson har lämnat.

Just Rijalda Fekovic menar Rebecka Blomberg kommer bli en av säsongens nyckelspelare. Övriga hon räknar upp är Iris Söderberg Gradén, Nova Karlsson och Alicia Alkemark.

Vilka blir topplag i er serie?
Rås Lb, Westbo och Taberg.

Rebecka Blomberg beskriver försäsongen som att de har blandat och gett. På måndag drar serien igång då Taberg gästar SIS.

Nova Karlsson. En av nyckelspelarna. Foto: Henrik Skoglund

Läs mer om SIS-damerna

LÄS MER:  SIS vann första matchen i Smålandscupen
LÄS MER:  Skillingaryds IS möter svårt motstånd
LÄS MER:  SIS vann första matchen i Smålandscupen
Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *