Nyheter

Nu kan man swisha in skatten

Nyheter Nu kan du betala in skatt till Skatteverket via Swish. Det är enkelt, mindre risk för fel och det går snabbare att betala – tre fördelar som Skatteverket tror att många kommer att uppskatta. Men det går inte att betala mer än 15 000 kronor per dygn. För större belopp gäller fortfarande bankgiro.

– Många har angett att de vill betala med Swish, när vi har ställt frågor om framtida betalningslösningar. Det är enkelt och smidigt och dessutom innebär det mindre risk för fel, eftersom de enda siffror man behöver ange är beloppet man ska betala och sitt eget telefonnummer, säger Kennet Mattsson, tillförordnad sektionschef på Skatteverket.

Skatteverket kan se maskinellt vem betalningen kommer ifrån och vad det är som personen vill betala för när betalningen sker via Swish. För att använda den nya möjligheten behöver man logga in på skatteverket.se, antingen via dator eller via telefon.

Än så länge är det bara skatt som går att betala med Swish och det är bara privatpersoner som kan använda tjänsten.

– Vi väntar oss att många som ska betala sin kvarskatt den 12 november kommer att använda möjligheten, säger Kennet Mattsson.

Inledningsvis finns en övre gräns på 15 000 kronor. Mer än så går det inte betala via Swish under ett dygn.

– Vid större betalning av till exempel kvarskatt så går det att dela upp betalningen i flera under en period eller som tidigare betala via bankgiro, säger Kennet Mattsson.

Taggar

1 reaktion på Nu kan man swisha in skatten

Man kan visst betala mer med swish. Finns inget tak. Men man måste ändra på sin bank så man godkänner högre belopp.

Tror grundinställningen är satt på typ 2000 per dygn. Men man kan lägga till antingen tillfällig höjning eller permanent.

Folk köper bilar via swish för uppemot 100000 och det är inget problem.

Märkligt att inte skatteverket hade koll på det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *