Nyheter

Blockerad cykelväg på Torsbo

Nyheter En blockerad cykelväg där fastighetsägare intill breder ut sig irriterar kommuninvånare. Läs insändaren från Vaggerydsbon här.

  [1/6]

  [2/6]

  [3/6]

  [4/6]

  [5/6]

  [6/6]

Cykelpassagen mellan fastigheterna på Hjortsjövägen 45 och 47 i Vaggeryd är blockerade! Det står nu än fler bilar och båtar på passagen markerad med cykelvägsskylt när man kommer från Hjortsjövägen.

Det värsta av allt är att det är även en jordhög som blockerar infarten från Hjortsjön. Finn en glugg som man kan passera genom.

Dags att ni, kommunen, hutar åt fastighetsägaren som breder ut sig på kommunal väg samt gör det svårt för cyklister. Skamligt beteende! Kommunen bör se sig omkring i närliggande cykelväg mot Fenix ligger det grus vid cykelgrinden. Känns som någon placerat ut all sin bråte på kommunal mark. Om det ska vara på så vis kan jag sätta upp en bod och ha mina badgrejer i.

Cyklist i Vaggeryd

Taggar

Dela


18 reaktioner på Blockerad cykelväg på Torsbo

Normalt folk tar nog bilvägen ner.

INTE vägen som kommunen själva har blockerat på grund av att invånare och nu även företagare inte kan trafikregler.

Bra Jonny, det är prydligt och välvårdat utanför dig.

Lyssna inte på de negativa kommentarerna här.

Jonas.
Nyfiken, om ni ska till badplatsen borde ni väl använda Badplatsvägen?
Varför använda denna cykelväg?

Hej!
Mitt företag var där för ett par veckor sen för att besiktiga badplatsen.
Då vi har en del utrustning att medföra, vid dykning, dokumentering och rensning, enligt de direktiv som kommunen har, behöver vi ha fri passage ner till badplatsen.
Där var en grushög ivägen, som gjorde vårt arbete mer komplicerat än nödvändigt, vilket i sin tur gjorde vår debitering dyrare än vanligt.

Tänk hela vägen kära skattebetalare…

//Jonas
searescue.se

Efter Jonas kommentar/information vet vi alla vad som gäller. Det bör/ska inte vara några hinder om yrkesmän eller blåljuspersonal ska fram. Så bra att du gjorde ett uttalande Jonas Hugosson så vi alla vet.

Det är jordhögen som ”blockerar” bilar, inte cyklister, och den är dessutom kommunens. Snöröjarnas största traktor med plogblad kommer förbi, men lilla du kommer inte förbi med cykel. Med ditt gedigna dumhetsregister är det bra att kunna vara anonym.

Den här vägsnutten har jag skött i snart 30 år. Det är jag som städar efter anonyma cyklister som ”tappar” sitt skräp här. Hundskit, bajspåsar, burkar, flaskor, papper m.m. Det är jag som plockar upp detta. Det är jag tillsammans med grannen som klipper gräset. Det är jag som har skottat snön de senaste åren, (snöröjarna en gång senaste vintern) den lilla traktorn hade problem med jordhögen. Det är jag som pumpar bort vattnet från en gigantisk pöl som blir där bilen står. Detta gör att vägsnutten kan användas komfortabelt alla dagar om året.

Här blir mellan 5.000 – 8000 passager varje år. Bara lilla du som gnäller.

Cykelgrinden är vikbar. Räddningstjänstens största brandbil kommer förbi. Du har problem med en cykel?

Vem är den som klagar? Jag ser inte fel där. Den skyddar mot brottslingar. som vill ha Öppen trafik plats.

Skrotupplag? Har jag missat något? Hur många är det inte som ställer en husvagn eller släpkärra utanför sin tomt? Ser fortfarande inte problemet här! Men det känns tryggt att veta att vi har en självutnämd och oavlönad trafikpolis och en ordningsman tillika paragrafryttare i kommunen. Har kanske anmälaren något personligt mot fastighetsägaren? Märkligt att hen uppmärksammat detta nu, eftersom det varit så alla de år vi bott här. Måste väl finnas värre ”brott” än detta eller att cykla på fel sida! Vems tur är det att bli uthängd nästa gång? Vill till att parkera cykel och barnvagn på rätt ställe i fortsättningen!

Då kan båtägare som inte har den baksidan på sin tomt också ställa sin båt där ska tänka på det till vintern

Hur svårt kan det vara? Det är en gång och cykelväg.Många vet ju bevisligen inte innebörden i skylten som står uppsatt där
Där ska gångtrafikanter och cyklister färdas.
Det ska inte vara ett skrotupplag för bilar, båtar jordhögar och annat skräp. Bara för kommunen att kontakta ägaren och be den förslagsvis ställa in det i trädgården.Fungerar inte detta så utfärda ett vite.
När man läser insändarna så förstår man att trafikundervisningen i kommunen varit kraftigt eftersatt under lång tid. Jag får ofta skrika på folk som cyklar på vänster sida både på bil och cykelvägar.

I-lands problem?Den eller dom som stör sig på detta kan väl prata med personen som har sina saker där?väx upp

Att blockera en allmän cykelväg med egen jordhög är nog huvudpunkten. Snyggt eller stökigt är egalt. Det finns många vägar till Hjortsjön men en väg som är blockerad kan hindra blåljusfordon.

Om det tycks att uppmärksammandet av förhållandena är obefogat eller att det borde klagas på annat TA ansvar för dina egna känslor/passivitet och agera på det ni känner är viktigt. Bidra till samhällets goda ordning efter ert egna tycke. Lovad vare herren som gett oss marken.

Speglar väl samhället i stort.

Vi skall gnälla på allt.
Vi skall känna oss kränkta för allt.
Vi tål ingenting
Gärna avundsjuka uppe på det också
Och så helst inget som är jobbigt, det får andra ta

Självklart skall man följa regler och jag skall inte uttala mig om hur exakt detta ser ut.
Men på bilderna verkar det vara ordning på sakerna för att det inte skall störa för mycket

Om det stör, ta ett snack med personen som bor där istället. Funkade förr när inte sociala medier fanns

Vet inte om personen i fråga har tillstånd, men ska det gnällas på de som har det snyggt och prydligt nu?

Det finns åtskilliga andra i denna kommunen som ansvariga borde sätta ner foten åt.

Att man ställer lite båtar och ändå håller det snyggt rör mig inte i ryggen.

Verkar vara en riktig paragraf-ryttare i farten här.

Till ”boende i området”..
Det är väl ändå så att alla ska rätta sig efter de lagar och regler som gäller. Att det fortfarande finns plats att ta sig förbi har inte med saken att göra. Med ditt resonemang så kan vi alla göra lite som vi själva vill i samhället.
Nej tack! Var och en tar hand om sina grejer och förvarar dom på sin mark. Hur svårt kan det vara att förstå detta?

Grushögarna hindrar buskörning med bil i området. Där kunde kanske kommunen hitta en bättre lösning. För övrigt tycker jag det ser ut att finnas gott om plats för dej och din cykel. Jag tar mej lätt fram med barnvagn utan problem. Bil och båtar stör mej inte, och det är alltid ordning och reda runt tomten. Sätt du upp en bod för dina badgrejor, tror ingen skulle lägga sin energi på att gnälla över det. Finns värre saker att störa sig på, eller? Boende i området

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *