Nyheter

Ett år sedan personalneddragningar gjordes i Nattpatrullen…

Nyheter Av 23 anställda har 14 sagt upp sig, flyttat till annan verksamhet/kommun eller gått tidigare i pension. Läs insändaren här

Arkivfoto

Flera av oss reagerar på att politikerna tyckte fått till sig att allt är bra i nattorganisationen. Detta beror på vem man frågar. Politikerna borde vända sig till de som har jobbat länge i verksamheten. De som är nyanställda är anställda på de premisser som nu gäller!

Dock borde ingen behöva åka ensam ute på natten i dagens otrygga samhälle.

Nyrekryteringar har funkat men på vikariesidan är det kris. Här har personalen på golvet blivit tillfrågad om det finns någon vän, bekant eller anhörig som kan tänka sig hoppa in på timmar.

Hur tänker man då angående kompetens och utbildning?

I nattpatrullen har antalet dubbelbemanningar ökat. Vilket leder till lång väntetid då eventuellt en (1 person) personal får förflytta sig till orten där en (1 person) personal arbetar ensam. Vilket leder till fler mil under nattens arbetspass.

Angående att ensamkörning och otryggheten har ökat då personal sett och upplevt händelser i samhället.

– Gäng med personer som är ute och stökar mitt i natten. 

– Ensamma personer som följer efter personal där de ska gå in till brukare.

– Bilar som förföljer och som kör sakta förbi personalen när denne har gått ur bilen vid vårdtagarens hem.

Att en chef bryr sig och lyssnar stärker samarbetet och ökar förståelsen mellan chef och anställd. Visst vi fick en utbildning i ”Hot och våld” men den gav oss inget. Det var sådant vi redan visste.

Före detta anställd.

Taggar

Dela


4 reaktioner på Ett år sedan personalneddragningar gjordes i Nattpatrullen…

Så trist att inget händer, det är ju inte bra att åka ensam på natten. Mycket kan hända i dagens samhälle och även olyckor eller att bilen pajar. Det känns ju givetvis bättre och tryggare att vara två. Hoppas att det blir en ändring på detta innan alla har slutat!!!

Att så många sagt upp sig på så kort tid är inte svårt att räkna ut vad den gemensamma nämnaren är. Men ingen agerar.

Tänk att det så ofta skiljer sig så mycket mellan vad politiker får för information och verkligheten.
Det kanske är den högre ledningen – det vill säga de som lämnar informationen, man ska ifrågasätta och inte alltid politikerna.

Vi Socialdemokrater stod inte bakom Femklövens neddragningar inom Nattpatrullen då vi tyckte att neddragningarna skulle slå för hårt mot personalen. Efter att beslut om driftbudget togs i September så har den Socialdemokratisk ledda regeringen tagit beslut om ökat stöd till kommuner och regioner vilket har gett ytterligare 12-13 Mkr för Vaggeryds kommun. Så om neddragningarna kvarstår så beror det inte på brist på pengar utan brist på intresse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *