Nyheter

Förslag kanske kan lämnas in digitalt

Nyheter I ett initiativärende väckte Magnus Thelin (L) funderingen om att se över och förbättra inlämnandet av motioner och Vaggerydsförslag till politiken.

Det var under våren Thelin lämnade in frågan under ett sammanträde i kommunstyrelsen. Kommunledningen fick i uppdrag att bereda ärendet och se över möjligheten att ta fram en e-tjänst för motioner och Vaggerydsförslag som innehåller exempelvis kontrollfrågor med målet att ge mer stöttning till den som lämnar in ett förslag. 

Nu har kommunstyrelsen bifallit förslaget och ger således kommunens tjänstepersoner i uppdrag att ta fram en mer utvecklad e-tjänst för inlämnade av förslag från såväl politiska partier/partiföreträdare samt kommuninvånare. 

Thelins förslag kan bli verklighet.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Förslag kanske kan lämnas in digitalt

Kommunförslag eller medborgareförslag är mycket mer omhändertagande av alla invånare. Som det nu är med Vaggerydförslag är det inskränkt och verkar inte till att gynna alla i kommunen, man känner sig inte delaktig i denna kommun.
Varför ändrade man detta från medborgarförslag?

Varför inte kommunförslag istället för Vaggerydsförslag. Kommunförslag inkluderar hela kommunen. Vaggerydsförslag låter som bara Vaggeryd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *