Nyheter

Insändare: Undrar om Storgatan

Nyheter En läsare har frågor kring ombyggnaden av korsningen Storgatan-Esplanaden i Vaggeryd.

Det är Micke Breding som presenterar en insändare med bild:
– Jag har en undran över den totala onödiga ombyggnaden av korsningen Storgatan-Esplanaden i Vaggeryd.
Först och främst: När ska den bli klar? Verkar ha avstannat med asfalteringen för fartbulorna på ena sidan. Trafiken kör inte på vägen utan på den kullerstensbelagda ytan väldigt ofta. Och det gäller även blåljus trafik… utan utryckning…

– Sedan: Kan någon förklara varför man ska lämna företräde på en huvudled, vilken Storgatan är som skylten visar.

Den ombyggda korsningen.

Taggar

Dela


20 reaktioner på Insändare: Undrar om Storgatan

Om syftet med ombyggnaden var att göra det säkrare för gångtrafikanter så har man till viss del lyckats genom minskad biltrafik på Storgatan. Jag och flera med mig väljer nämligen annan väg. I och för sig längre och då med ökad klimatpåverkan.

Hur många blinda går till friluftsgården för aktiviteter eller tipspromenaderna eller åker skidor där ?är gångbanan bred över Lagan tycker det har stannat upp.

Som gångtrafikant och cyklist (passerar korsningen dagligen) har den blivit avsevärt mycket bättre och säkrare att passera, dessutom är den breda trottoaren ut mot friluftsgården och missionsparken ett väldigt lyft för cyklister och gångare. Hastigheten på biltrafiken från alla håll, bland annat förbi förskolan har också minskat. Många barn som bor i samband med korsningen, förskola på Götaforsvägen, lekplats och friluftsgård i närheten, så mycket rimlig ombyggnad. Om annan trafikteknisk lösning hade varit ännu bättre låter jag vara osagt.

Kan någon svara varför det har blivit huvudled på Götaforsvägen där det ligger förskola och lekplats ( Östra Skolan) fattar inte TKs beslut.???

Helt klart ett udda sätt att göra åt pengarna på.

Sen kan man ju undra om det är samma företag som försökt göra i ordning vägen mellan Vaggeryd och Hok. Den asfalteringen är horribelt gjord.

Men det är väl bra att det satsas i vaggeryd
Det är ju där kommunen växer!
Skillingaryd har ju systembolag och reningsverk

Varför ?????? har det varit problem med korsningen ? Jag har inte hört om någon olycka där. Slöseri med resurser.

Har undrat hur mycket det har kostat och när det blir färdigt. Bron skulle ju bli mötesfri hur? Götaforsvägen blivit huvudled men raka vägen till E 4-an är över Storgatan.Tror någon fått hjärnsläpp !

Jag frågade Tekniska för nån vecka sedan när de ska göra klart arbetet då det stått stilla otroligt länge. Känner viss oro för snöröjarna när den tiden kommer. Kommer ligga kullersten över halva länet är jag rädd för 😂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *