Nyheter

Kennet tycker till om planerad pensionärsresa

Nyheter I dagens upplaga av Skillingaryd.nu kan man läsa att PRO och SPF annonserar en resa till Ullared.  Hur är det möjligt att ens komma på denna tanke i dessa tider?

Alla vet att vi just nu är på väg in i en andra fas av pandemin där ingen just nu vet hur den närmaste tiden kommer att se ut. Vi kan bara hoppas på det bästa. Jag tycker inte att PRO och SPF tar sin del av ansvaret genom att arrangera en resa till Ullared. Jag tycker till och med att det är ganska anmärkningsvärt. Jag kan redan höra försvarstalen från PRO och SPF om att det är upp till var och en att besluta om man vill åka till Ullared eller ej.

Nej, så enkelt är det inte. Genom sitt agerande skickar man ut en signal om att pandemin kanske inte är så farlig. Två stora organisationer som PRO och SPF måste se sin roll i ett större perspektiv. Jag kan bara hoppas på att PRO och SPF i fortsättningen sprider och agerar utifrån de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten utfärdar. 

Det gör man inte genom att anordna en bussresa till Ullared.

Vänligen
Kennet Adolfsson

Redaktionen: Vi har stängt möjligheten att kommentera då alla inte följer våra regler när det gäller att kommentera

Taggar

Dela


8 reaktioner på Kennet tycker till om planerad pensionärsresa

Organisationer i sig har ett stort ansvar, särskilt när många av deras medlemmar av naturliga anledningar säkert ingår i en riskgrupp. En resa går inte hand i hand med aktuella rekommendationer.

Så sant Ullared kan vänta kanske funkar i butiken med avstånd men i bussen är det värre

Kommentarsfunktionen är stängd