Nyheter

LRF:s kommungrupp; Vår syn på bostadsbebyggelse och jordbruksmark

Nyheter Den senaste tiden har ett nytt bostadsområde, Yggen debatterats bland politiker i Vaggeryds kommun och även på sociala medier. Läs LRF:s insändare här

Arkivbild

För några veckor sedan bjöd vi, LRF Vaggeryds kommungrupp in alla representerade partier i kommunfullmäktige till en dialog för att diskutera vilka svårigheter vi ser med det förslag till detaljplan som tagits fram. Vi vill tacka alla som var på plats och lyssnade.

Frågor som dessa är alltid svåra men vi måste skilja på bebyggelse i närhet av jordbruksmark och bebyggelse i nära anslutning till ett gårdscentrum. På ett gårdscentrum pågår aktivitet 365 dagar om året. Tung trafik, bullar, lukt, tidiga mornar och sena kväller är vanliga inslag i vardagen. Det är stor skillnad mot mark som inte ligger i anslutning till ett gårdscentrum, där aktivitet endast sker vid sådd och skörd.

Vi inom LRF arbetar för att värna den jordbruksmark som finns i kommunen. Vi vill agera på ett hållbart och långsiktigt sätt genom att ta stor hänsyn till jordbruksmarkernas värde vid beslut om framtida byggnationer. Vi anser att det finns förutsättningar för att bygga på landsbygden och samtidig värna den jordbruksmark som vi behöver för vår livsmedelsproduktion.

Vi vill värna om ett rikt odlingslandskap, biologisk mångfald och kulturmiljö. Frågan om jordbruksmark är central och den måste hanteras långsiktigt och hållbart.

LRF Vaggeryds kommungrupp

Taggar

Dela


6 reaktioner på LRF:s kommungrupp; Vår syn på bostadsbebyggelse och jordbruksmark

Området som är utpekat är nästan ingen odlingsmark alls. Består mestadels av skog.
Var ska kommunen kunna utnyttja mark för framtida byggnation? Finns alltid någon som klagar att här kan man absolut inte bygga.
Peka ut ett område där ingen har några synpunkter. Lycka till!

Det är väl ganska uppenbart att de som flyttar in kommer att klaga på gödsellukt och buller.

Jag begriper inte vad LRF vill uppnå med denna insändare. På de befintliga kartor som visas så är det föreslagna bostadsområdet idag bara ett stycke skog i närheten av en mindre sjö. Och det var ju inte fiskodling ni pratade om. Var istället glad över att Vaggeryd kan få fler invånare. De behövs också för att få underlag till en fortsatt efterfrågan på svenska jordbruksprodukter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *